Kerbela’da Türkmen katliamı

Kerbela’da Türkmen katliamı
Peygamber torununun öldürüldüğü kentte tam 1334 yıl sonra yeni bir dram yaşandı. IŞİD, yolunu kaybeden Türkmenleri pusuya düşürdü!

Kerbela’da Türkmen katliamı

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Türkmenlere yönelik şiddeti iyice arttırdı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Erbil Milletvekili Aydın Maruf, Türkmenlerin perişan halde olduğunu söyledi. Maruf Türkmenlerin bölgede sürekli saldırılara uğradığını belirterek, “IŞİD bir taraftan Türkmenleri pusuya düşürüp öldürüyor. Öte taraftan Türkmenler bir yerden bir yere gitmek istese her arama noktasında kontrol ediliyor. 200 Hıristiyan yerinden ediliyor dünya ayağa kalkıyor. Türkmenler hem öldürülüyor, hem perişan ediliyor. Türkiye’den başka hiçbir devletten ses çıkmıyor. Bunu kınıyoruz” dedi. Maruf, Türkmenlerin güvende olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “ Selek kampında Musul’dan gelen bin aile barınıyor. Türkiye’den gelen yardımları oraya götürdük. İnsanlar sıkıntıda. Artık bölgelerinde yaşamak istemiyorlar.” 

Sahipsiz kaldık
IŞİD’ın saldırılarında Hıristiyanlar ölünce bütün dünyanın ayağa kalktığını anımsatan Maruf, “IŞİD, Hanadiye bölgesinde saldırılarda bulundu. Bütün dünya saldırılara tepki verdi. Burada saldırıya uğrayan bin kişiydi. Bu topraklarda Türkiye’den başka bizimle ilgilenen yok. Biz sahipsiz kaldık” diye konuştu. Bölgede Türkmenlere her türlü baskının yapıldığına dikkat çeken Maruf, Türkmenlerin Irak’ta çifte standart ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hanadiye’den gelen 200 Hristiyanın kontrol noktasında aramadan Erbil’e girişi sağlandı. Bizim Türkmenleri bir aydır bekletiyorlar, aramalar yapıyorlar. Erbil, Dahok, Kerbela, Bağdat nerede olursa olsun durdurup arıyorlar. O işkenceyi Türkmenlere yapıyorlar.” Maruf, şöyle devam etti: 

Çocuklarını satıyorlar
“Bütün Türk dünyası şunu iyi bilsin ki; ne kadar baskı yaparsa yapsınlar biz bu toprakları terk etmeyeceğiz. Milli kimliğimizi koruyacağız. Bütün Türkmenler bir araya gelip kendi irademizle bir oluşum ortaya koyacağız. Hıristiyanlar Musul’dan geliyor aranmadan giriyorlar. Türkmenler aranıyor, Türkmenler vatan haini mi? Kendi hükümetimiz maalesef sahip çıkmıyor. Kuzey Irak Yönetimi çok önemlidir. Peşmerge bölgesinde çok Türkmen var. Koruyorlar ama yeterince değil. Daha fazla sahip çıkılmalı.”  Türkmenlerin kaldığı kampların sağlık ve sosyal ortamının çok kötü olduğuna vurgu yapan Maruf, şöyle konuştu:   “Esirler kampında Türkmenler çocuklarını satıyor. Bu insanlar ne yapacak? El Kaide alıyor, başkası alıyor. Hamile olan Türkmen kadınları hastaneye göndermiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti bu kamplara bir an önce sahip çıkmalı. Gittikleri her yerde hakarete uğruyorlar.” Türkmenlerin canını kurtarmak için topraklarını bırakarak kaçtığını da belirten Maruf, sözlerini şöyle tamamladı: “IŞİD Haneki bölgesinde Diale’den gelenlere pusu kuruyor. Hatta bir grup Türkmen Kerbela’ya giderken yolunu kaybediyor. IŞİD bu sırada pusu kurup hepsini öldürüyor.” Fatih Erboz