"Kerkük’e Türkmen vali atanmasını istiyoruz"

"Kerkük’e Türkmen vali atanmasını istiyoruz"
Irak merkezi yönetimine bağlı güçlerin kontrolü sağlamasının üzerinden bir yıl geçtiği Kerkük’te ITC Sözcüsü Ali Mehdi, kente bir Türkmen valisinin atanmasını istediklerini aktardı.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, Kerkük’teki mevcut duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetime bağlı güçlerin kenti kontrol etmesiyle birlikte artık Kerkük’ün tek taraflı yönetilmeyeceğini herkes anlamıştır" dedi.

Türkmenelicephesi.com'un haberine göre, Kerkük’te güvenlik durumunun her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirten Mehdi, "Kerkük’te son bir yılda güvenlik durumunda yüzde 70 iyileşme oldu. Artık fidye karşılığı insan kaçırma ve adam öldürme olayları kalmadı" diye konuştu.

Mehdi ayrıca, Kürt siyasi partilere bağlı Peşmerge ve Asayiş gibi resmi olmayan güçlerin varlığına son verilmesinin kent sakinlerini rahatlattığına dikkati çekerek, "Devlete bağlı polis, asker ve terörle mücadele ekiplerinin kentte bulunması vatandaşların devletine olan güvenini yeniden sağlamış oldu.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKMEN VALİ İSTİYORUZ"

Türkmenlerin Kerkük’te uzun vadeli çözümden yana olduklarını dile getiren Mehdi, şöyle devam etti:

"Son on beş yıldan beri hep geçici çözümlerle sorunlar çözüldü bu kentte. Artık insanlar istikrardan, güvenlikten ve kalkınmadan söz etmek istiyor. Uzun vadeli çözüm Türkmenlerin en büyük temennisidir. Uluslararası Kerkük Havalimanı artık seferlerine başlasın, kentte yatırımlar artsın ve hayat standartları yükselsin istiyoruz."

Kente bir Türkmen valisinin atanmasını istediklerini aktaran Mehdi, "Kerkük’e Türkmen valisi atanmasını bir kez de Türkmen adaletinin denenmesini istiyoruz. Ecdadımızdan bize kalan emaneti nasıl kullandığımızı da bir kereliğine görsünler istiyoruz. Türkmen insanı adaleti seven ve uygulamasını da en çok isteyendir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler