Kerkük’te kanlı çatışma

Kerkük’te kanlı çatışma
Peşmerge, IŞİD’in kontrolündeki Kerkük’ün köylerini kurtarmak için PKK ile birlikte operasyon başlattı. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Kerkük’te kanlı çatışma

Peşmerge, IŞİD’le çatışıyor
Irak’ın Kerkük ve Musul kenti yakınlarında Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Peşmerge güçlerinin Kerkük yakınlarında en az üç, Musul yakınlarında ise 16 köyü IŞİD’in elinden aldığı gelen bilgiler arasında. Çatışmalarda  ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, Kerkük’ün Tavuk nahiyesi yakınlarındaki iki köyü IŞİD’in elinden alan Peşmerge, Vahda köyünde çatışmaya devam ediyor. Çatışmalarda uzun namlulu toplar ve Katyuşa füzeleri de kullanılıyor. Çatışmalar yüzünden Kerkük-Dakuk yolu ulaşıma kapatıldı. Musul yakınlarında da çatışmalar yoğun bil şekilde sürüyor. Peşmerge askeri kaynakları tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Suriye sınırındaki Musul’a bağlı Rabia bölgesinde Peşmerge tarafından operasyon başlatılmış olup IŞİD’in elindeki 16 köy kurtarıldı. Operasyona  havadan destek veren koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bombaladı. Köylerden  Rabia’nın merkezine doğru çekilen IŞİD’e güçlerimiz tarafından top atışları başlatıldı.” Kürt güçleri Irak’ta IŞİD’e karşı üç cephede mücadele ediyor. 

Ağır darbe
Diyala ilinin kuzeyinde Şii gönüllülerden oluşan Halk Topluluğu birliklerinin desteklediği asker ve polisin, IŞİD’e karşı düzenlediği operasyonda 100 militanın öldürüldüğü haber verildi.