Kerkük’te Türkmen Katliamı

Kerkük’te Türkmen Katliamı
Koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik başlattığı Musul ve Kerkük operasyonları Türkmen katliamına dönüştü. ABD savaş jetleri Kerkük’te Türkmenlere bomba yağdırırken, IŞİD ise Türkmenlerin evlerini basıyor. Onlarca şehit var.

Türkiye’nin tüm ısrarlarına rağmen kabul edilmediği Musul operasyonu Türkmen katliamına dönüştü. Koalisyon güçlerinin hem havadan hem karadan vurduğu IŞİD, kaçarken Türkmenleri hedef almaya başladı. Özellikle Kerkük ve ilçelerinde adeta Türkmen katliamı yaşanıyor.

Türkmeneli TV’den Ahmet Haceroğlu, IŞİD’ın keskin nişancıları tarafından vurularak katledildi. Türkmen hareketinin başkanı Erşat Salihi’nin yeğeninin de IŞİD tarafından öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.

ABD JETLERİ TÜRKMENLERİ VURDU: 25 Türkmen Şehit

IŞİD’i hedef alma bahanesiyle birçok Türkmen’i hedef alan ABD jetleri ise akşam saatlerinde Kerkük’e bağlı Dabuk ilçesinde Tazye Meclisi’ni vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 25 Türkmen’in şehit düştüğü, 150’ye yakın yaralının olduğu bildirildi.

TÜRKMENLER SİLAHLANSIN

Yaşanan son saldırılar üzerine Erşat Salihi, “Türkmenler bulundukları her yerde kendi canlarını korumak için silahlanıp, dirensinler” açıklaması yaptı.

Irak’ta yaşanan Türkmen katliamına ilişkin Türk dışişlerinden herhangi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler