Kervan 'dertle' döndü

Kervan 'dertle' döndü
İYİ Parti'nin, "İyilik Kervanı" adıyla oluşturduğu heyetler 31 il'e ziyarette bulunarak ilk etap çalışmalarını tamamladı. Genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan heyetler, ziyaret ettikleri illere ilişkin tespitlerini YENİÇAĞ'a anlattı.

Bünyamin ÖZTÜRK / Ankara

İYİ Parti genel başkan yardımcıları, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyeleri ile milletvekillerinin yer aldığı 200 kişiden oluşan 12 grup, Türkiye'nin farklı illerinde teşkilatlarla, STK'larla (Sivil Toplum Kuruluşu) ve esnaflarla bir araya geldi.  
Muğla, Aydın ve Denizli illerini ziyaret eden İyilik Kervanı heyetinin Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, STK'ların ve esnafların ekonomiye yönelik şikâyetleri ile karşılaştıklarını belirtti. Çıray, şunları söyledi:
"Özellikle sivil toplum kuruluşlarını ziyaretimizde temsilcisi oldukları alanlarla ilgili ekonomiye ilişkin dert yananlarla karşılaştık. Çoğu alacaklarını tahsil edemediğini belirtti. Ülkeyi yönetenlerin sözlerine güvenerek yatırım yapanlar sıkıntılarını dile getirdi.  Borçlarını ödeyemez hale gelmişler ve işçi çıkarmaya başlamışlar. Fakat en temel sorun insanlar dertlerini dillendiremiyorlar. İnsanlarda bir korku hâkimiyeti var. İllerde ki STK'lar yalnız bırakılmış durumda."

İNSANLARIN ARTIK CANI YANIYOR 

Mersin ve Karaman illerine ziyarette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, "Tespit ettiğimiz noktalar var. Bunlardan bir tanesi insanların artık canı yanıyor. Özellikle ekonomi ile alakalı iş adamından orta ölçekli esnafa ve çiftçiye kadar herkes perişan halde olduğunu dile getiriyor. Kafalarını kaldırdıklarında ülkeyi yönetecek iktidar alternatifi görmek istiyorlar.  Bize karşı ilgi alaka eskisinden çok daha fazla. İYİ Parti olarak alternatifin bizler olduğunu gösterme adına çok faydalı bir ziyaretler oldu. Partinin kuruluşundaki heyecanın tekrar yeşerdiğini gördük" diye konuştu. 

STK'LARDA TEDİRGİNLİK HİSSETTİK 

Afyon, Uşak ve Kütahya illerini ziyaret eden heyetin başkanlığını yapan Genel Başkan Yardımcısı Kamil Erozan da, STK'larda tedirginlik gözlemlediklerini ifade etti. Erozan, şöyle devam etti:
"Sıkıntılarını bizlerle paylaşmakta güçlük çekiyorlar. Bize şikâyette bulunduklarında sanki hükümeti şikâyet etmiş gibi olmak rahatsızlığı içindeler. Dolayısıyla 'Nedir şikâyetleriniz?' diye sorduğumuzda, 'Siz zaten biliyorsunuz' şeklinde maalesef kaçamak cevaplarla karşılaştık. Vatandaşlar ise daha hür düşüncelerini ifade etmekte. Geçmişte kullandıkları oyun kendilerine fayda getirmediğini dile getiriyorlar. Ülkede yaşanan sorunların kaynağının ne olduğunu idrak etmiş durumdalar. "

ODA BAŞKANLARI KONUŞMAKTAN KORKUYORLAR 

Kars ve Erzurum illerini ziyarette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen ise oda başkanlarının konuşmaktan korktuğunu aktardı.   Vatandaşların ve STK'ların İYİ Parti'yi umut olarak gördüğünü dile getiren Seymen şunları anlattı:
"Özellik esnaf ziyaretlerimizde ne kadar zor durumda oldukları yoğun olarak hissediliyor. Hangi esnafımıza dokunsak bin ah işittik. Özellikle Erzurum ve Kars gibi kış koşullarının ağır yaşandığı illerimizde herkes önümüzdeki kıştan korkuyor. Odaları ziyaretlerimiz de ise en dikkat çeken maalesef sivil toplum niteliğinde olan oda başkanları konuşmaktan korkuyorlar. Hükümetin baskısı özellikle küçük yerlerde daha çok hissediliyor. Açıkçası vatandaş İYİ Parti'ye umut bağlamış durumda. Fakat bunu açıkça bunu dile getirmekten imtina ediyorlar. Yerel seçimlerde ciddi bir ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. "

'MAHVOLDUK BİTTİK'  DİYENLERLE KARŞILAŞTIK

Adana ve Kahramanmaraş illerine ziyaret eden heyetin başkanı Genel Başkan Yardımcısı Ersagun Yücel, ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ve her gittikleri il'de ilgi gördüklerini aktardı. Yücel, "Ziyaret ettiğimiz STK'lar bizleri çok içten ve samimi karşıladı. Karşılıklı fikir alış verinde bulunduk, ülke sorunları üzerine sohbetler ettik. Ziyaretlerimizin çok verimli geçtiğini ifade edebiliriz.  Ekonomik anlamda 'mahvolduk, bittik'  diyenlerle karşılaştık.  Ülkenin iyi yönetilemediği yönünde görüşlerini açıklıyor ve İYİ Parti'yi bir umut olarak gördüklerini dile getiriyorlar" şeklinde sözlerini tamamladı.