Keser ve sap

Köşemizin en önemli katkıcısı Yaşar Usluer'in mesajlarından birini daha yayınlamak istiyorum:

"Saygıdeğer Burhan abi,

Medyada kartel oluşturanlar ekranları yandaşlarıyla doldurup, muhaliflerin sesini kesse de Demirel'in 'Keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner' sözünü unutmamalıdır. Sahibinin Seslerinden Abdülkadir Selvi, sanki seçim kazanma garantileri varmış gibi MHP'ye bakanlık dağıtacağına, Bahçeli'nin neden miting yapamadığını sorgulamalıdır. 19 Haziran Samsun, 21 Haziran Adana, 23 Haziran Ankara'da bölge mitingleri yapacakmış. Bunlar çevre illerden toplama seçmenle olacaktır. Diğer illerde miting yapması çok riskli. Zira Başbakan Yıldırım'ın Ordu ve Giresun mitinglerinde boş alanlara hitap etmesi eksi puan getirir. Bu yüzden miting yapamıyor.

* Geçen yıllarda 'Obama, PKK ortak düşmanımız' dedi ama 'tavşana kaç, tazıya tut' politikası uygulayıp PKK'ya yardım ettiği için terör bitmiyor/bitmez, diye yazmıştım.

Çiller zamanında 'M.Ö. insan gücüyle yapılabilen Çin Seddi gibi, şimdilerde makine gücüyle Suriye ve Irak sınırımıza duvar yapılabilir önerisinde bulunmuştum'. Şimdi geç olsa da Suriye sınırımıza yapıldı.

Sınır karakollarını daha sağlam yaparak Kalekol'a çeviren, sonra da çözüm süreci uğruna yapımından vaz geçip Sur, Cizre, vb.. ilçelerde hendek kazmalarını görmezden gelenler de bu iktidar değil miydi? Yine 'melanet merkezine 25-26 kilometre kaldı' diyen İçişleri Bakanı Soylu iktidar partisinin genel başkan yardımcısı değil miydi?

Söylediğiniz gibi 'bölgenin doğal yapısı dokuz ayrı kanyondan oluşmakta'. Bunları aşmak kolay değildir ama ABD, örgüt elebaşlarını teslim ederse PKK dağılır. Kandil'e gitmeye de gerek kalmaz.

Eğer bu iktidar 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir oy oranında kalırsa -yüzde 40.98'le 258 milletvekili- düşük oy almasaydı, çözüm sürecini rafa kaldırıp, yeniden terörle mücadeleye döner miydi?

Demirel de hata yaptı

Hem Cumhurbaşkanı hem Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla Erdoğan'ın da bulunduğu Malatya'daki iftar yemeğine resmi elbiseyle katılan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in Erdoğan'ın İnce'yi eleştirmesini alkışlaması yanlıştı. İnce'nin de 'apoletlerini sökerim' demesi de bir o kadar büyük hataydı. 'Emekliye sevk ederim' demesi yeterliydi. Zira yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz. Söylediğiniz gibi 'iki yanlış bir doğruyu götürdü'. Dahası 'politikacı fazla konuşunca riski de fazla oluyor' demeniz de doğrudur.

Hatırlayınız 1991 seçimlerinde Demirel'in Doğu Karadeniz mitinglerinde seçmene 'Hamsi kavağa çıkar mı?' diye sorması, seçmenin de 'çıkmazzz' cevabına karşılık, 'Hamsi kavağa çıkarsa, Mesut Yılmaz da tekrar başbakan olur' deyişi oy kaybettirmişti. Trabzon'da Mehmet Ali Yılmaz hariç, Ordu, Giresun ve Rize'de hiç milletvekili çıkaramamıştı.

Kendi oyuldu

Özal'ın ilk Millî Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler'in gazetecilere 'oyarım sizi' demesi bakanlıktan azledilmesi ve siyasi hayatının bitmesine neden olmuştu.

Erdoğan'ın Mersin'de bir çiftçiye 'ananı al da git' sözü unutulmamıştır. Ak Parti Balıkesir eski milletvekili Tülay Babuşcu'nun Cumhuriyet Bayramı'nda '90 yıllık reklam arası bitti' deyişi de siyasi hayatına mal olmuştur. Bu yüzden siyasetçilerin sözlerini tartarak/düşünerek söylemeleri gerekmektedir.

*Biliyorsunuz, sporla fazla ilgilenmesem de Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye kazandırdıkları görmezden gelinemez. Ama her şeyin bir sonu olduğu gibi, 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım da seçim kaybedebiliyor.

1984 belediye seçimlerinde kazanan İstanbul'da Bedrettin Dalan, İzmir'de Burhan Özfatura, Ankara'da Mehmet Altınsoy'un yaptıklarını unutup, 1989'da SHP'li başkan adaylarını tercih eden de bu millet değil miydi?

24 Haziran seçimleri de çok sürprizlere gebedir! Dipten gelen tsunami dalgasıyla bir devrin sona ereceğine inanıyorum.

Sevgiler saygılar."

***

En muhteşemi

NTV'deki Makam Farkı, daima ilgi alanım. 243'üncü programı çok erken bir saatte izledim. Tamamı türkülerden oluşmuştu. Muzaffer Ertürk'ten bir Elazığ ezgisiyle başlandı. Daha sonra ünlüler geçidi izledik. Finaldeki Türkiye'yi kucaklayan dizeler olayı perçinledi. Mehmet Barlas-Oğuz Haksever ikilisini tebrik ediyor, sağlık dileklerimi yolluyorum.

Öte yandan TRT Müzik ve TRT Nağme'yi atlamayayım. Bu ekran ve radyo bazı yukarıdan zorlamalara rağmen kalitelerini bozmadan yollarına devam ediyorlar. Süleyman Bektaş öncelikli tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.

...

GÜNÜN SÖZÜ

İşsizliğe karşı en büyük silah, eğitimdir. S. Daniel

Yazarın Diğer Yazıları