Kırmızı çizgi aşıldı ama açıklayamıyorlar

Kırmızı çizgi aşıldı ama açıklayamıyorlar
Türkiye Türkmenleri Onursal Başkanı Mehmet Şandır, terör örgütü PKK/PYD militanlarının Fırat’ın batısına geçtiğini ancak AKP hükümetinin bunu açıklayamadığını söyledi

Fırat’ın batısına geçenler Demokratik Suriye Güçleri’dir açıklamasının tam bir kamuflaj olduğunu belirten Şandır, terör örgütü PYD’nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “kırmızı çizgimizdir” diye adlandırdığı Fırat’ın batısına geçtiğini ifade etti. Şandır şunları kaydetti: “Suriye Demokratik Güçleri diye adlandırılan grup Arap ve Kürt çetelerin birlikteliği ile ABD’nin öncülüğünde yapılan ittifaktır. Bu ittifak doğrudan YPG ve PYD’ye Fırat’ın batısına geçmek için fırsat vermektir. Bu bir kamuflajdır. Türkiye’nin kırmızı çizgisi olan Fırat’ın batısına PKK/PYD’nin geçmesi böylelikle gerçekleşmiş oldu. Fırat’ın batısı büyük oranda Türkmenlerin yaşadığı bölgedir. Mumbuç düşerse Cerablus, Azez ve Halep’i korumak mümkün olmayacaktır. Rusya’nın ve ABD’nin iş birliğinde PYD’ye alan açılmaktadır. İşin özü budur. AKP hükümeti ‘PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesi kırmızı çizgimizdir’ diye ifade ederek müttefiklerin önüne koymuştu. Bunu aşabilmek için ABD’nin desteği ile Suriye Demokratik Güçleri adlı birlik kurdular. Bunların içerisinde PYD militanları ve Özgür Suriye Ordusu’ndan kaçan Arap çeteler var.”  Şandır sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkmenlerin son durumu çok kötü. Azez ve Bayır-Bucak bölgesinde yoğun saldırı altındalar. Daha önce de ifade ettiğim gibi Türkmenlere karşı etnik temizlik yapılıyor. Şu an Türkmenlerin büyük çoğunluğu Yamadi kampına sığınmış durumdalar. Endişemiz odur ki Rusya ve Esad rejimi Yamadi’yide bombalarsa çok sayıda ölüm olur. Türkiye çok ciddi bir sığınmacı ile karşı karşıya kalır.”

MHP bölgeye gitti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ başkanlığındaki bir heyetin daha önce  Yayladağı sınırına kadar gittiğini belirten Şandır, “Suriye Bayır-Bucak bölgesinden gelen komutanlarla görüşüldü. İhtiyaçları tespit edildi. Onların ihtiyaçları devlete iletildi. Ülkü Ocakları bir defa da değil birçok defa yardım kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin ve belediyelerin katılımı ile Tarsus belediyesinin ‘Adana’ Osmaniye belediyesinin katılımı ile büyük miktarda gıda ve ilaç gibi ihtiyaç maddeleri çocukların ihtiyaçları olan ürünler toplandı götürülüp teslim edildi. Yeni bir hazırlık olduğunu da biliyorum. Yani sürekli Ülkü Ocakları ve partimizin teşkilatları, özellikle de belediyelerimiz yoğun bir gayret içerisinde. Ayrıca orada bir savaş var. O savaşta kullanılan malzemeleri temin etmek için nakdi yardım toplanılması gerekiyor. O yönde de tüm Türk milliyetçileri Suriye Türkmen Milli Meclisi hesaplarına yardım ederek Türkmen savaşçıların ihtiyaçlarını karşılayacak nakdi para yardımı da yapıyorlar” dedi.    

 Bünyamin ÖZTÜRK