KHK'ları destekleyen Bahçeli daha önce böyle demişti

KHK'ları destekleyen Bahçeli daha önce böyle demişti
Son çıkarılan KHK'larla ilgili "Bu KHK'lardan gocunanlar FETÖ'nün kurşun askerleridir" değerlendirmesinde bulunan Bahçeli'nin geçmişte söylediği sözler tekrar gündeme geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 696 Sayılı son KHK ile darbe girişimine direnen sivillere getirilen yargı muafiyetini değerlendirdi.

Darbe teşebbüsü ve terör eylemlerine karşı mücadele eden sivillere yönelik düzenlemeye karşı çıkanları 'FETÖ'nün kurşun askerleri' olarak niteleyen Bahçeli, "Bunlar FETÖ’nün uyanmış ve harekete geçmiş kripto koludur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin ifadeleri basında büyük yankı uyandırırken, MHP liderinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından söylediği sözler sosyal medyada tekrar gündeme geldi.

Bahçeli'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybetmiş bir mehmetçiğin başında fotoğraf çektiren şahısla ilgili "Vakayi Hayriye'den beri asker ilk defa linç edilmiştir. Teslim edilen askerlere her şey bir yana, hayatını kaybetmiş bir mehmetçiğin başında bozkurt işaretiyle fotoğraf çektiren iblis uşağı yaratık neredeyse bulunup darbecilerle cezalandırılmalıdır. Bu şerefsiz, doğduğuna pişman edilmelidir. Biz 12 Eylül'de halklı olmamıza rağmen askere el kaldırmadık" ifadeleri dikkat çekti.

İlgili Haberler