Kıbrıs'ta EOKA'cılarla çözüm süreci mi?..

Amerikan himayeli tartışmalara Türkiye kilitlenirken akıl almaz işler devam ediyor canım ülkemde!..

Yine, "ayakta mı uyuyoruz" diye sorsam acı acı güleceksiniz. Biliyorum!.. Neyse, konuya direkt dalalım;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgelerinde, Mart ayı ortasından bu yana yayımlanan gazetelerde, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'tan asker çektiği haberleri veriliyor. Kuzey Kıbrıs'ta konuşlu iki Komando Taburu, Türkiye'ye takviye maksadıyla gönderilmiş. Ayrıca, sınır bölgeleri de dahil olmak üzere birçok askeri birliğin sayısının üçte iki oranında azaltıldığı belirtiliyor. Türk askerlerinin son altı ay içerisinde çekildiği ve tüm işlemlerin büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğü iddia ediliyor. AKP Hükümeti bu haberlerin hiçbirisini yalanlamadı. Genelkurmay kaynakları ise terörle mücadele kapsamında bazı güçlerin bölgeye kaydırıldığını ve belli bir sürenin ardından yeniden KKTC'ye döneceklerini söylüyor.

Her zamanki fluluk!.. Kıbrıs müzakereleri devam ederken, AKP Hükümeti, kendi istikbali paralelinde sessiz sedasız Kıbrıs'tan askerimizi mi çekiyor?.. Bugüne kadar başta Güneydoğu ve Ege'de olup bitenlere bakınca "yahu bu kadar da olur mu" diyemeyiz!.. Gelişmeleri yakından takip eden ve bölgeden çok  sağlam bilgiler alan eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a sorduk. "Türkiye'de terörün en şiddetli olduğu 90'lı yıllarda bile Kıbrıs'tan bir tek asker bile çekilmemişti" dedi.

AKP Hükümeti Kıbrıs'ta taviz üstüne taviz verirken 1 Nisan'da yaşanan, Yunanistan ve Rumların gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyan skandal da belgeleriyle ortaya çıktı. Adadaki askeri dengenin Rumların lehine olduğunu sayılarla anlatan Ümit Yalım şunları söyledi;

 "Güney Kıbrıs'ın BAF Bölgesi'nde 1998 yılından beri Yunan Hava Kuvvetlerinin üssü var. Yunan hava üssüne çok sayıda savaş uçağı konuşlandırılmış. Buna karşılık Türk Hava Kuvvetlerinin Kuzey Kıbrıs'ta hava üssü ve savaş uçağı yok. AKP Hükümetinin Kıbrıs'tan asker çekmesi ile kuvvet dengesi, Kuzey Kıbrıs'ın aleyhine olacak şekilde bozulmuştur.

Anan Planı kapsamında, 2004 yılında Rumlara, Erenköy, Günebakan-Yeşilırmak-Ömerli, Güzelyurt, Kırklar-Gaziler-Akıncılar, Paşaköy-Akdoğan-Türkmenköy, Korkuteli-Düzce-Güvercinlik ve Ara Bölgeyi vermeyi taahhüt eden Erdoğan ve AKP Hükümeti şimdi de Kıbrıs'ın tamamını mı verecek?"

Ve gelelim skandal olaya;

"AKP Hükümeti Kıbrıs'tan asker çekerken Yunan Savunma Bakanı Kammenos da, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis ile birlikte 1 Nisan 2016'da Güney Kıbrıs'ı ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili haber ve resimler Yunan Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlandı.

 1-479.jpg

Güney Kıbrıs Rum Lideri Anastasiadis ile birlikte Kıbrıs bayrağını selamlayan Bakan Kammenos daha sonra Anastasiadis, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis ve Rum Milli Muhafız Ordu Komutanı (RMMO)  Korgeneral Basiakulis ile birlikte EOKA'yı anma törenine katıldı. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis de, EOKA anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Anma törenleri sonrasında basına açıklama yapan Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 'EOKA kahramanlarına ve savaşçılarına büyük saygı duyduğunu, Hellenizmin birleşik olarak geleceğe doğru yürüdüğünü' söyledi."

 2-351.jpg

ENOSİS mesajı;

"Bakan Kammenos, Güney Kıbrıs'a yaptığı ziyaret ve basına yaptığı açıklamalarla açık bir şekilde ENOSİS mesajı vermiştir. Kıbrıs'ın Yunanistan'la birleşmesi anlamına gelen ENOSİS mesajlarına karşı AKP Hükümeti tarafından hiçbir tepki verilmemiş, kınama mesajı bile yayımlanmamıştır.

Kıbrıs'ı ele geçirmek ve Yunanistan'la birleştirmek için 1 Nisan 1955 tarihinde kanlı eylemlerine başlayan EOKA terör örgütü, ENOSİS karşıtı herkesi düşman ilan etti. EOKA terör örgütü, 1958 yılı sonuna kadar ENOSİS'e karşı oldukları gerekçesiyle 400 Rum, 109 Türk ve 100 İngiliz'i öldürdü. Kıbrıs'ta yaşayan Türkler, EOKA'nın 1955-58 yılları arasında yaptığı terör eylemleri nedeniyle 33 karma köyü terk etmek zorunda kaldı.

EOKA'nın 1963-64 yıllarında yaptığı saldırılar neticesinde 500 Kıbrıslı Türk soydaşımız öldürüldü ve 198 soydaşımız kayboldu. 30 bin soydaşımız 103 köyü terk etmek zorunda kaldı. Yunanistan EOKA marifetiyle 1964 yılında Kıbrıs'a 20 bin Yunan askeri yerleştirdi.

Yunan Bakan Kammenos, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis, Güney Kıbrıs Rum Lideri Anastasiadis ve Güney Kıbrıs'ta konuşlu RMMO'nun Komutanı Korgeneral Basiakulis, 1 Nisan 2016'da, Güney Kıbrıs'ta yapılan EOKA'yı anma törenlerine katılarak, ENOSİS'i istediklerini açıkça beyan etmişlerdir. Hâl böyleyken Erdoğan, Davutoğlu ve AKP Hükümetinin Kıbrıs'tan asker çekmesi ne anlama geliyor? AKP Hükümeti ENOSİS'in taşeronu mu?"

 3-220.jpg

Şehitlerimizin kemikleri sızlarken bu skandallara ve aymazlıklara -varsa- makul ve mantıklı açıklamalar yapacak yet-ki-li-ler aranıyor!..

Yoksa; Kıbrıs'ta terör örgütü EOKA ile çözüm süreci başlatıldı da biz mi bilmiyoruz?..

Yazarın Diğer Yazıları