Kıbrıs’ta yeni Rum oyunu sahnede

Kıbrıs’ta yeni Rum oyunu sahnede
Güney Kıbrıs’ın İnsani Konulardan Sorumlu Komiseri Fotis Fotiu, KKTC’de özellikle Rumların yaşadığı Koruçam ve Karpaz gibi köylere Rum gençlerin yerleştirileceğini söyledi

Yeterli başvuru olduğunu söyleyen Fotis Fotiu, bu kişilere teşvik verileceğini de söyledi.  

Rum gençlerin, KKTC’de özellikle Rumların yaşamakta olduğu Koruçam ve Karpaz köylerine yeniden yerleştirileceği iddia edildi. Rum Yönetimi’nin İnsani Konularından Sorumlu Komiseri Fotis Fotiu’nun, Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile bir araya geldiği ve görüşmede Rum gençlerin, KKTC’de özellikle Rumların yaşamakta olduğu köylere (Koruçam ve Karpaz) yeniden yerleşme konusundaki başvurularının da ele alındığı haber verildi. Rum Alithia gazetesi, Fotiu’nun bahse konu planla ilgili hazır oldukları zaman, bunun hakkında bilgi vereceklerini söylediğini aktardı. Gazeteye göre Fotiu, gençlerin bahse konu yerlere yeniden yerleşmeye ilgileri olup olmadığının kendisine sorulması üzerine ise gerek Karpaz, gerek Koruçam’la ilgili yeterince başvuru olduğunu söyledi.

Akıncı’ya övgü

Ancak bu hedefe ulaşılması için devletin önemli yardım yapması gerektiğini ifade eden Fotiu, bunun kolay bir girişim olmadığını belirtti. Fotiu, verilebilecek olan bir dizi teşvik konusunda yetkili bakanlıklarla görüştüklerini sözlerine ekledi. Rum lideri Nikos Anastasiadis, “Ödün vermeye hazır olduğu” belirtilen  KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya övgüler yağdırarak, “Karşımızda çözüm istediğini güvenilir bir şekilde söyleyen bir muhatabımız var. Bu Kıbrıs sorununun çözümü için son fırsat” dedi.