Papaza Kelime-i Şehadet getirtmeye çalışan kişiye soruşturma

Papaza Kelime-i Şehadet getirtmeye çalışan kişiye soruşturma
KKTC'de manastırda görevli papaza "Kelime-i Şehadet" getirtmeye çalışan şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Apostolos Andreas Manastırı'nda görevli papaza Kelime-i Şehadet getirtmeye çalışan 43 yaşındaki Mehmet Erol Muvali hakkında yasal işlem başlatıldı.

Girdiği manastırda papazın yanına yaklaşan şahıs "Elhamdülillah Müslümanım" diyerek papaza Kelime-i Şahadet getirtmeye çalıştı. Arkasından papaza yaklaşan adam, papazı durdurarak Kelime-i Şehadet getirmeye başladı. Yaşadığı durum karşısında şaşkına dönen papaz, şahısa tepki göstererek yanından uzaklaşmaya çalıştı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

KKTC İçişleri Bakanı Dursun Yılmaz, Apostolos Andreas Manastırı’nda görevli papaza "Kelime-i Şehadet" getirtmeye çalıştığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan şahıs hakkında "rahatsızlık ve uygunsuz tavır ve hareket" suçlarından yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

ÖZRÜ KABAHİNTEN BÜYÜK

Videonun kaldırılması sonrası sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan şahıs, paylaşımının farklı noktalara taşınmaması için videoyu kaldırdığını ifade etti. Paylaşımda herhangi bir suç varsa kamuoyundan özür dilediğini duyuran Muvali, şunları kaydetti:

"Bugün Dipkarpaz'da kilisede yapmış olduğum paylaşımdan dolayı bir sürü hakaret, küfür, yorum okudum. Paylaşmış olduğum videoda kötü niyet yok, taciz yok, hakaret yok, provokasyon yok, tahrik edici bir davranış yoktur. Video açık ve nettir. Kilisede şehadet getirerek video çektim. Bu paylaşımın bu kadar çok tepki çekeceğini de bilmiyordum. Paylaşımımı yaptıktan 4-5 saat sonra izledim videonun binlerce kişi tarafından izlendiğini fark ettim. Olayı daha fazla farklı noktalara taşımamaları için paylaşımımı kaldırdım. Bir çok turist Selimiye Cami'sine gelerek boyunlarında haç kolyesi ve ellerinde istavroz olarak ziyaret etmektedirler.

Ülkemizdeki Camilerimize yapmış oldukları ziyaretlerde taciz tahrik edici bir durum söz konusu değilse benimde kilisede getirmiş olduğum Kelime-i Şehâdet'te olduğu gibi tahrik ve taciz edici bir durum yoktur. Video açık ve nettir. Her ırkın dinine saygımız vardır bugün yapmış olduğum paylaşımda Eğer suçum varsa kamuoyundan özür dilerim."