Kılıç: Zalimler ayakta kalamaz

Kılıç: Zalimler ayakta kalamaz
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı’nın Ankara Rixos Otel’de düzenlediği Muharrem iftarına katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yemeğin ardından katılımcılara hitap etti.

Kılıç konuşmasında,  “Yunusları, Mevlanaları, Hacı Bektaşları ölümsüz kılan bu üstün gücün desteği olmadan pozitif hukuk kurallarının yaptırım gücü sözü edilen bağımlılıktan kurtarmaya maalesef yetmiyor. Hiçbir kutsal inanç, düşünce ve ideoloji nefret suçunu haklı göstererek üzerine örtemez” dedi. Kılıç’ın, “İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar” ifadeleri salondakilerden alkış aldı.

Efkan Ala dinlemedi
Kılıç şunları söyledi: “Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir. Devletler zulümle payidar olamaz denilirken, adil olmayan bir davranış zulüm olarak tanımlanmıştır. Hırsın, kıskançlığın, nefretin intikam ve sahiplik duygularının kontrol edilemediği durumlarda insanlık tarihinde izleri silinemeyen yaraların açıldığı bugün bir kez daha burada şahit oluyoruz. Bu yaraları tedavi edecek, onaracak, düzeltecek, tıkanan kalp ve gönül yollarını açacak çağrılara ve sevgi kandillerini yakacak nefeslere ihtiyacımız var.”  Bu arada, iftar programına geç gelen İçişleri Başkanı Efkan Ala’nın konuşmasını yaptıktan sonra kürsüye çıkan Haşim Kılıç’ı dinlemeden salondan ayrılması dikkat çekti.