Kılıçdaroğlu, "Berberoğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, "Berberoğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz"
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunan Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

CHP Grup Toplantısı'nda partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

'CHP'YE KUMPAS KURAMAYACAKSINIZ'

"FETÖ'yü şiddetle kınıyoruz ama haksızlığa uğrayan herkesin yanında olmak insan olmanın doğal sonucudur. Geçen hafta Enis Berberoğlu'nun duruşması vardı. Berberoğlu müebbetle yargılandı, 25 yıl hapse mahkum edildi alt mahkeme tarafından. Toplu iğne ucu kadar suçu yoktur. Berberoğlu üzerinden CHP'ye nasıl kumpas kurarızın hesabı vardı. Ne olursanız olun CHP'ye kumpas kuramayacaksınız.

Bu ülkede namuslu savcı ve hakimler de var. Enis Berberoğlu davası bir üst mahkemede bozuldu. İki ilginç konuya değinmek isterim. Bunlardan birisi; alt mahkeme, 'sen hükümeti iktidardan etmek için çaba harcıyorsun' diyor. Muhalefetin görevi ne arkadaşlar? Enis Berberoğlu'na "sen neden iktidar aleyhine çalıştın?" diyorlar? Eleştirmeyelim mi?"

'ENİS BERBEROĞLU'NUN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ'

"Bir başka konu, bunlar yazılıyor, Enis Berberoğlu serbest bırakılmıyor. Enis Berberoğlu kaçar mı? Suçsuz adam niye kaçsın? Kaçtığı zaman "ben bu suçu işledim" anlamına gelir. Hiçbir davayı boş bırakmadı, niye kaçsın? Biz bir an önce sayın Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasını istiyoruz.

Herkesin bildiği bir olay gizli olabilir mi? Fatura Enis Berberoğlu'na çıkıyor. Biz elimizde belge olmadan konuşmayız. Enis Berberoğlu aylardır boşu boşuna hapishanelerde. Bir an önce dönmesini ve parlamentoda görevinin başında olmasını istiyoruz."

İlgili Haberler