Kılıçdaroğlu "Bizi tutuklatmayan şerefsizdir"

Kılıçdaroğlu "Bizi tutuklatmayan şerefsizdir"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Almanya'da partililerle buluşmasında iktidara çok sert sözlerle yüklendi. Konuşmaya "Bizi tutuklayacaklarmış. Tutuklamazsanız şerefsizsiniz” sözleri damgasını vurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya gençik örgütünün düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamalarına katıldı.

ÖNÜMÜZDE BARİYERLER VAR

Ardından yaklaşık iki saat buyoncu gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, onların sorularını yanıtladı. İktidarın, basının tümünü kontrol altına alıp muhalefetin sesini kestiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Böyle bir ortamda, sesimizi duyuramıyoruz. Önümüze büyük bariyerler koyuyorlar” dedi. 

VALİLERE TERÖRİSTLERE DOKUNMAYIN DEDİLER

Hırsızlığın, yolsuzluğun AKP iktidarı tarafından müslümanlığın kuralıymış gibi yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Güneydoğu silah deposuna dönerken, valilere ‘Karışmayın' dediler 7 Haziran'dan sonra da ülkeyi kana buladılar. 7 Haziran'dan sonra bunu niye yaptı? Ülkeyi bölüp başkanlığı getirecek. Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Cumhuriyet neyine yetmiyor senin? Ülkeyi aile şirketine çevirdin. AKP'lilerin tek derdi var başkanlık. Fakirlik, işsizlik umurlarında değil.

TUTUKLAMAZLARSA ŞEREFSİZLER

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Beni tutuklamak istiyorlarmış. Tutuklamazsalar şerefsizler. Neden korkacağız? Bu demokrasi mücadelesidir. O bedeli CHP genel başkanı olarak veririm, CHP'li vekiller de verir. Sen yanmasan, ben yanmasam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?