Kılıçdaroğlu, "Bu paralar nereye gidiyor?"

Kılıçdaroğlu, "Bu paralar nereye gidiyor?"
İzmir'de gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaoğlu, Sabuncu Tüneli'nin maliyeti üzerinden hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Nereye gitti bu paralar?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde muhtarlar, STK, sendika, mimar mühendis, tabip ve ecza odaları ile iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. 

Sabuncu Tüneli üzerinden başlayan maliyet tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, örnekler vererek sert eleştirilerde bulunurken "'Bu vurgun, bu paralar nereye gidiyor?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"'Köprüyü, metroyu, sarayı kaça yaptın?' diyoruz, tık yok. Sayın Başbakanın ifade ettiği Sabuncu Tüneli var. 536 milyon liraya mal etmişler. Kilometre başına maliyet 134 milyon lira. Bir de bizim Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Buca Tüneli var. O da 2.5 kilometre, ihale bedeli 110 milyon lira. Kilometre maliyeti 44 milyon lira. Onların yaptığı tünelin kilometre maliyeti 134 milyon lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tünelin kilometre maliyeti 44 milyon lira. Arada 100 milyon lira fark var. Nereye gitti bu para? Kime verdiniz bu parayı? Buradan bütün AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, bu yönetime vereceğin her oy harama ortak olmak demektir. Harama ortak olma kardeşim. Kul hakkı yiyenlere destek olma. 'Köprüyü kaça yaptın?' diyorum, 'Sen köprüye karşısın' diyor. Metro yapıyor, İstanbul da metro yapıyor, İzmir de metro yapıyor. Arada 3 kat fark var. Birisi 50 milyona yapıyor, öbürü 150 milyona yapıyor. İzmir kendi imkanlarıyla yapıyor, Ankara ve İstanbul 'Yapamıyoruz' diyor."

'BU VURGUN, BU PARALAR NEREYE GİDİYOR?'

"Bir şey daha söyleyeyim. Antalya Büyükşehir tramvay yapıyor. 23 kilometre 697 milyon liraya mal oluyor. Araç yok. İzmir de tramvay yapıyor. 21 kilometre, araç dahil, 392 milyon lira. Nereye gidiyor bu para? Bu vurgun, bu paralar nereye gidiyor? O nedenle AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, hiçbir zaman oy veren AK Partili kardeşlerimi suçlamadım. Ben siyasi partilerin yöneticilerini, yani Türkiye'yi yönetenleri eleştiriyorum. Türkiye'yi yönetenler kul hakkı yiyorlar, fakir fukaranın ekmeğine el uzatıyorlar. 17 milyon yoksulumuz var."