Kılıçdaroğlu, "Bugün bir demokrasi ayıbının yıl dönümü"

Kılıçdaroğlu, "Bugün bir demokrasi ayıbının yıl dönümü"
İzmir'de Eğitim ve Adalet Toplantısı'nda partililerle bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunun kabul edilen mühürsüz oyları hatırlatarak "Bugün demokrasi ayıbının, mühürsüz seçimin yıl dönümü" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Eğitim ve Adalet Toplantısı'nda konuştu.

16 Nisan'da yapılan referandumda tartışmalara neden olan mühürsüz oy pusulasının geçerli sayılmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün demokrasi ayıbının, mühürsüz seçimin yıl dönümü" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bugün mühürsüz seçimin yıldönümü. Bizler her şeyi yaparak bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz..

OECD verilerine göre bugün ki çocukların yüzde 65'i çalışma yaşına geldiklerinde günümüzde icat edilmemiş işler de çalışacaklar. Bu eğitimde ki hızlı değişmeyi ve gelişmeyi bize gösteriyor...

Susturulan üniversiteler bilgi veremezler, susturulan akademisyenler varsa o ülkede bilgi üretemezsiniz.

Bir ülkenin eğitim sistemmini allak bullak ederseniz o ülkeyi batırırsınız. İyice bakarsanız eğitim sisteminin üzerinde oynan oyunları anlarsanız

Bizler fırsat eşitliğinde Aziz Sancarı da yetiştirdik, çoban da.. Eğitim farklı mecralara taşınıyor. Eğitimi bir militan yetiştirmek için programlarsanız ülkenin geleceğini ateşe atmış olursunuz...

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenler için ayrı bir kanun olmalı. Öğretmeni toplumun en güvenilir sınıfına koymalıyız. Kadrolu -kadrosuz diye ayılmamalıdır.

Taşımalı eğitime son verilmelidir. Nerede öğrenci varsa orada öğretmeni de olacaktır...

Bizim sözümüz var en geç 2 yıl içinde yurt işini halledeceğiz.

Öğremnelerin mesleğe atanmaları doğru şekilde yapılmalıdır. Siyasi tercihlere göre atamlar yapılmaz. Biz tabii ki bunu doğru bulmuyoruz.

Dış politika da ekonomi de sorunlar yaşıyoruz. Faizleri sizler ödüyorsunuz. Tolumsal barışı sağlama da sorun yaşıyoruz. Ana aktör sorunumuz eğitimdir. Bu sorunları çözemezsek yeni sorunlar da eklenecektir."