Kılıçdaroğlu: CHP'yi temizleyeceğim

Kılıçdaroğlu: CHP'yi temizleyeceğim
Canlı yayında CHP içindeki çatlakla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun. CHP'yi bunlardan temizleyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

16 NİSAN REFERANDUM SONUÇLARI

Demokrasiden yana herkes ‘Hayır’ oyu verdi. Herkesin düşüncelerini ifade edebileceği Türkiye ortak arzu. Verilen mesaj şu “Biz kendi ülkemizde demokrasi, birlikte yaşamak istiyoruz”.. HDP ile MHP’nin aynı oyda buluşmaları çok değerlidir. Gidip ‘Evet’ verip vebalin altında kalmamam diyip ‘Hayır’ oyu kullananlar var. Eşitsiz olanaklara rağmen YSK’ya rağmen bu insanların en azından yüzde 49’u gitti hayır dedi. Toplumsal uzlaşma oluşturulmalıdır. Vatandaşın desteğini almamız lazım.

Binali Bey OHAL’de olmayacak demişti bilakis OHAL zamanı referandum yaptık. Sakıncalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. İlk sakıncasını gördük Cumhurbaşkanı, partili Cumhurbaşkanı oldu.

Evet oyu kullanan vatandaşlarımızda saygın vatandaşlardır. İçeriye girdim Evet oyuna bastım büyük bir pişmanlık duydum diyenleri de gördüm. Bu kadar yetki bir kişiye verilir mi diye.

BÜYÜKŞEHİR’DEN NASIL BU KADAR HAYIR OYU ÇIKTI?

Büyük kentlerde yaşayanlar hayatı daha hızlı sorgulayabiliyorlar. Can ve mal güvenliğinin bir kişiye verilmesinin yaratacağı sorunların farkındalar.

48.6’YA LİDERLİK ETTİM DİYOR MUSUNUZ?

Biz öteden beri partili cumhurbaşkanı istemedik. Cumhurbaşkanı dedğiöiz toplumun her kesimini kucaklamalı. cumhurbaşkanı unvanını alıyorsanız devlette çift başlılık olur. Ben bir mahkemeye hakim tayin edersem o mahkeme aadalet dağıtır mı? Şu anki anaysadan bir madde okuyayim “Türkiye cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, üzerine aldığım görevi tarafsızlıkla yöneteceğim, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum ve şerefim üzerine and içerim”

Abdullah Gül istifa etti partisinden gitti cumhurbaşkanlığı yaptı. Kimse itiraz etti mi? Hayır. İki futbol takımı var bir takımın içinden birine gel sen hakem ol arkadaş. O tarafsız olabilir mi yapabilir mi? Yapamaz. 80 milyonun cumhurbaşkanlığı yapacak kişi nasıl olur parti üyesi olur.

ADAY OLACAK MI?

Önümüzde uzun bir süre var. Biz CHP olarak çok farklıyız. Kurultayımız var. Lider gidince parti biter. CHP dünyanın en köklü partilerinden biridir. Bu yüzde 49 CHP’nin oyu mudur hayır. İnsanlarla görüşeğiz, konuşacağız.

Sayın Baykal’ın açıklamalarını saygıyla karşılarız. Kimin cumhurbaşkanı aday olacağı oturuluru konuşulur belirlenir. Öneriler eksikler hepsini konuşacağız. Ben şöyle olacak dicem öyle olacak. Yok öyle birşey. Yetkili kurulla biraraya geleceğiz öyle belirleyeceğiz.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU TERCİHİ

Bu kez sadece kurulumuz değil diğer siyasi partiler sivil toplum kuruluşları bunları konuşacağız. Hepimiz güçlü bir demokrasiyi savunuyorsak o çerçeve de aday belirlenecek. Geriye dönsem yine arkasında dururum. Dünyada tanınan sevinen bir insandır. Bugün olsa dışlanan bir Türkiye değil kucaklanan bir Türkiye olurduk. Ender yetişen bilim insanlarından biridir.

CUMHURBAŞKANI ADAYI NİTELİKLERİ

Türkiye’nin temel değerlerine inanacak. Sivil toplumun, kurumların vazgeçilmez değerler olduğuna inanacak. Kimseye inancından ayırım yapmayacak. Herhangi bir yere gittiğinde saygı duyulacak. Bu nitelikte olan insanları bir dayatma kültürü yapmayacağız oturup konuşacağız. Belki birden fazla aday çıkacak.

ABDULLAH GÜL ADAY OLUR MU?

Bu süreçte isimlerin konuşulması doğru değil. Süreç kendi içinde gelişir. Sayın Gül ister mi istemez mi bilemem. Ben gideceğim partilerle konuşacağım. Hayır oyu veren demokrasiden yana olanlarla konuşacağım. Doğmamış çocuğa don biçilmez diye söz vardır. O takvim içerinde hareket edeceğiz. Kişisel hırsları olmayacak, 80 milyonu kucaklayacak isimler arayacağız.

KAPIYA KOYARIM AÇIKLAMASI

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim partimizde bütün arkadaşlar kendi fikirlerini söyleyebilir ama hiçkimse kendisini partinin üzerinde göremez. Partiyi kim yıpratırsa kapının önüne koyacağım. Parti benim değil Türkiye halkının partisi. Hep bana şu eleştiri gelirdi. ‘Bu kadar da demokrasi olmaz’ madem vatandaş böyle diyor ben de kapının önüne koyarım dedim. Her kafadan bir ses çıkmaz. Oturup parti için, ülke çalışacaksın. Kısır çekişmeler yapanın partide yeri yoktur. Ne yaparsan yap kardeşim ya oturacaksın bu ülke için çalışacaksın gideceksin taşeron işçinin, çiftçinin derdini dinleyeceksin. Bunları partinin içinden ayıklayacağım. Bir dedikodu partisi kurabilirler. Sabaha kadar dedikodu yapabilirler.

İlgili Haberler