Kılıçdaroğlu: Ecevit'le uğraşacağına adalara bak!

Kılıçdaroğlu: Ecevit'le uğraşacağına adalara bak!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın Bülent Ecevit'le ilgili sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ecevit ile uğraşacağına adalara bak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de işadamları ve sanayiciler ile toplantı yaptı, Denizli Sanayi ve Ticaret Çalıştayı'nda bir araya geldiği iş dünyasının temsilcilerini dinledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'le ilgili sözlerini sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit'le ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit'in sağlığı ve yaşı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından yola çıkarak istismar etmek asla doğru değildir, olmamalı da. Sen Ecevit'in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit, Türkiye'nin milliyetçiliğini Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdı, Afyon tarlalarına yazdı milliyetçiliği. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu.

"ADALAR İŞGAL HALİNDE"

Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum? Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına, Yunan adalarına bak. Ege'de bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi senin milliyetçiliğin ne? Mangal milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun. Hem Amerikan, hem İngiliz belgelerinde Türkiye'ye ait olan adalarda şu an Yunan bayrağı dalgalanıyor. Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan'dan. Ecevit ile uğraşma. Allah rahmet eylesin, Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş bir kişidir. Ne onunla uğraşıyorsun?"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de, "Valiler Toplantısı"nda yaptığı konuşmada ''Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığın zaman, zaten bunlar Amerika'daki liderlerin, afedersin lider poposunu tırabzana dayıyor, o da karşısında el pençe divan duruyor. Bu dönemler geride kaldı, böyle bir Türkiye yok artık. Her yerde karşımızdaki neyse, biz de oyuz. Öyle el pençe duran bir Türkiye yok. Bunu herkes görecek, bilicek, buna göre konuşacak. Eğer siz şahsiyetinizden taviz verir hale geldiğiniz zaman, sizin sırtınızda daha çok boza pişirirler. Dik duruş, bizim için önemli. Her bir karışı şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanan bu topraklar, bedeli canla kanla ödenerek vatan kılınmıştır'' ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler