Kılıçdaroğlu: "Erdoğan aldatılmamışsa, olaylardan bilgisi olduğunu söylüyor"

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan aldatılmamışsa, olaylardan bilgisi olduğunu söylüyor"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği “Siyasi hayatım boyunca ne aldatan ne de aldanan oldum” sözlerini hatırlattı ve “Bu laf bütün olaylardan kendisinin haberinin olduğunu itiraf eden bir cümledir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'a ilişkin "kontrollü darbe girişimi" iddiasını sürdürerek "Genelkurmay Başkanı ısrarla komisyona çağrılmadı. FETÖ iddianamesini yazan neden görevden alındı? Bu, başarısızlığa mahkum edilen bir darbe girişimi" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi için kendisine eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Bana haber mi vardı? 'Sayın Kılıçdaroğlu, bekleyin ben de geliyorum' demedi. Bana haber verseydi beklerdim. Çıkar darbeye karşı açıklama yapardık" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın söylediği “Siyasi hayatım boyunca ne aldatan ne de aldanan oldum” sözlerini hatırlattı ve “Bu laf bütün olaylardan kendisinin haberinin olduğunu itiraf eden bir cümledir. Hiç aldatılmamışsa, aldanmamışsa bütün olaylardan kendisinin bilgisinin olduğunu söylüyor. Bu itirafı yaptığı için yürekten kutluyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, 2004'te yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Gülen cemaatine yönelik tehditlerin dile getirildiğini hatırlatırken "Ne demek görmedik, göremedik? Aynı mevzide paralel yürüyen siz değil miydiniz? diye sordu.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

Soru: Sizin bir açıklamanız çok konuşuluyor bu kontrollü darbe girişimi açıklamanız. Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakan’dan sert açıklamalar var. Kontrollü darbe girişimi derken ne demek istiyorsunuz?

15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. 248 şehidimiz var. Darbeye karşı 4 siyasi parti mücadele etti. İnsanlarımız sokağa çıktı. Üzerimize düşen bu darbeyi bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarmaktır örtbas etmek değil. TBMM’ye bir önerge verdik, 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu kuralım dedik. Önce mırın kırın ettiler ama sonra komisyon kuruldu. Yenikapı dendi gittik. Bir daha darbe ile karşılaşmamak için ne yapılması gerektiğini 12 madde halinde açıkladım. Darbe komisyonu bizim arzu ettiğimiz şekilde görevini yapmadı ve yapmıyor. Ben 248 şehidin kanının hesabının sorulmasını istiyorum. Bir siyasal iktidar darbe komisyonunu çalıştırmazsa bizim arzu ettiğimiz kişileri davet ettirmezse biz ne yapacağız? Hükümetin samimiyetini sorgulayacağız herhalde değil mi?

"NEDEN HÜKÜMET DARBE GİRİŞİMİNİ ÖRTMEK İSTİYOR?"

Soru: Bir hükümet darbe girişimi planlandığının haberini alıyor, böyle bir risk alır mı? Ya o darbe gerçekleşse sonucu ne olacak?

Neden hükümet bu darbe girişini örtmek istiyor neden açığa çıkmasını istemiyor? Darbe komisyonu kuruldu raporu Cumhuriyet Halk Partili ve diğer partili milletvekillerine verilmiyor. 16 Nisan’dan sonra verilecek. Hangi gerekçeyle? Darbe raporunun 16 Nisan’la ne ilgisi var? Dosyalarımızdan birisi darbe komisyonuna vereceğimiz dosyada bütün bu ayrıntılar ve daha fazlası o dosyada olacak.

"CEVAP VERECEĞİ YERDE HÜKÜMET BENİ SUÇLUYOR"

Soru: Soruları böyle sorunca cevaplarını bildiğinizi düşünüyoruz. Cevaplarını biliyor musunuz yoksa açıklamak mı istemiyorsunuz?

 Bunun muhatabı hükümet. Ben bütün bu soruları soruyorum. Cevap vereceği yerde hükümet beni suçluyor. Çıkın diyin ki yanlış bu soru gerçek değil desinler. Diyemiyorlar. Sen şehitlerin kanının hesabını sorumuyorsun ben soruyorum. Kapatmıyorum diyorlarsa darbeyi neden araştırma komisyonuna en önemli isimlerine gelmesine engel oldunuz?

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ELİNDEKİ GPS CİHAZI

Soru: Referandum için de memleket meselesi vurgusu yapıyorsunuz bu gerçekten memleket meselesiyse elinizde güçlü bir done değil mi açıklamak için soru sormak yerine?

Adil Öksüz’ü ben açıkladım daha kimi açıklayayım. Adil Öksüz’ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti? Başbakanlık talimat verecek bakacaklar devletin hangi kurumu ithal etti. İki telefonu vardı, GPS cihazı vardı elinde. Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014’te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı neden gözaltına alınmadı? 

İlgili Haberler