Kılıçdaroğlu: "Feriştahınız gelse..."

Kılıçdaroğlu: "Feriştahınız gelse..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.  Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yargı ve 15 Temmuz vardı.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIM"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ortada bir yargılama yok, yargısız infaz var. Hiçbir hakim unutmasın, nereye giderseniz gidin sizi takip ve teşhir etmek benim boynumun borcudur. Sanıyorlar ki, biz baskı kurdukça Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmayacağım! Her ortamda ve her yerde hakkı hukuku ve adaleti savunacağım. Dava benim şahsi davam değil, tüyü bitmemiş yetimin davasıdır. Hakkı ve hukuku istiyoruz! Cüppeni çıkaracaksın buraya, nasıl ders verilir ben sana göstereceğim."

"AYM kararını uygulamayan hakimi Yargıtay'a atadılar. Yargıtay için yüz karasıdır. Yarın birisi ben Yargıtay kararını uygulamıyorum derse ne olacak. Hukuksuzluğu hukuk kültürü diye yutturmaya çalışıyorlar. Adaletin olmadığı bir ülkedir Türkiye. Adalet yok."

ODTÜ AÇIKLAMASI

"ODTÜ’nün bir geleneği vardır, kamuda ve özel sektörde çalışan binlerce ÖDTÜ’lü vardır. ODTÜ’de öğrenci olmak ayrıcalıktır. Taşıdıkları pankartlarda zeka vardır. Zeki değilsen bunun farkında ben sana ne yapayım. ODTÜ’de herkes birbirine saygılıdır. Penguen Dergisi’nde 13 yıl önce yayınlanan bir karikatürü taşıyor öğrenciler. Adı Tayyipler Alemi. Hakim bu karikatürle ilgili kararla örnek bir karar vermiş, 13 yıl önce davanın reddine karar verilmiş, 13 yıl sonra hiçbir şeye tahammül edemiyor. Benim milletvekili adresimden bu karikatür yayınlanacak. Turgut Özal kendisini eleştiren karikatürleri duvarına asmıştır. Sen eleştiriye tahammül edeceksin kardeşim, bak koydum Twitter hesabına hadi bakalım ne yapacaksın?"

"AYM 'BAKMAM' DEDİ KORKUDAN"

"Şimdi parlamentoya bir yasa getiriyorlar OHAL’i sürekli kılmak için. Ama zalimin zulmü sona erecek. Her darbe kendi hukukunu yaratır. Biz yola çıkarken dedik ki, Türk hukuk sistemi darbe hukukundan arındırılmalıdır. Darbecilerden örnek alıyorlar neyi nasıl yapacağız diye. Anayasa  Mahkemesi ben bunlara bakmam dedi korkudan. O zaman söylemiştim YSK içinde bir çete var diye. Bu seçim tarihe mühürsüz seçim olarak girdi. Meşru olmayan bir seçimde Anayasa değişiklikleri gerçekleşti. Seçimlerde meşru bir sonuç elde ettiklerini düşünüyorlar. Ne Anayasa referandumu ne bu seçimler meşru değildir. Tek başına sandık bir seçime meşruluk kazandırmaz.

Özellikle havuz medyası beni eleştirecek. 82 Anayasası meşru muydu? Kenan evren sokak sokak gezip hayır diyenlere polisleri saldı. Sizin yaptığınız da adil seçim değil. Eşit koşullarda yapılmazsa meşru olamaz. Lekeli bir demokrasi ile seçimlere gittik.Bugün medyanın yüzde 92’sini kontrol ediyor."