Kılıçdaroğlu Gaziler Günü’nü gazilerle kutladı

Kılıçdaroğlu Gaziler Günü’nü gazilerle kutladı
CHP lideri, Ankara’da önceki akşam düzenlenen yemekte gazilerle biraraya gelip, onların sorunları ve taleplerini dinledi. Gazi Koray Gürbüz, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, bizi dinledi ve not aldı. Gerekli çalışmaları yapacağını belirtti. Kendisinden gazilere de ikinci iş hakkı verilmesini talep ettik. İlgileneceğini söyledi” dedi.

Kılıçdaroğlu Gaziler Günü’nü gazilerle kutladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da önceki akşam düzenlenen yemekte gazilerle biraraya geldi, onların sorunlarını, taleplerini dinledi. Yemeğin ardından gazetecilerin “Yazdığı mektupla ilgili Başbakan Davutoğlu’nun değerlendirmesini” sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Daha önce Sayın Davutoğlu benimle muhatap olun demişti. Bir özel bankayla ilgili açıklamaları başkası yaptı. Bankacılık çok duyarlı bir alan. Konuşurken çok dikkatli olmak gerekiyor. Bankacılık, bir güven kurumu aynı zamanda” dedi. CHP lideri, “Bana bu konuda gelen bir tepki yok. Başbakan olmanın gereğini yap diyorum ben. Bu kadar açık, bu kadar net ve bekliyorum. Yapacak mı, yapmayacak mı bunu göreceğiz” diye konuştu. Görüşmeyle ilgili  gaziler adına konuşan gazi Koray Gürbüz de, “Kılıçdaroğlu, bizi dinledi ve not aldı. Gerekli çalışmaları yapacağını belirtti” diye konuştu.  

“IŞİD terör örgütüdü” 
Öte yaandan Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak’ta katliam üstüne katliam yapan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin  (IŞİD) hükümet ile ilişki içinde olduğu iddialarının ortaya atılmasına rağmen sesiz kalınmasına sert tepki gösterdi. Başdanışmanları İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve eski KGDM Müsteşarı Murat Özçelik ile yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “IŞİD terör örgütüdür. Ancak hükümet bir türlü bu örgüte terörist diyemiyor” dedi.