Kılıçdaroğlu, "Getirsinler Siyasi Partiler Kanunu’nu..."

Kılıçdaroğlu, "Getirsinler Siyasi Partiler Kanunu’nu..."
Kadın muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, " “Getirsinler Siyasi Partiler Kanunu’nu, yüzde 33 cinsiyet kotasını uygulayalım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, parlamentoda kadın milletvekili sayısının artması gerektiğini belirterek, “Kadın muhtarlar olarak sizden isteğim, hangi milletvekili sizi ziyarete gelirse, hangi partiden olursa olsun, ‘neden Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirmiyorsunuz, neden cinsiyet kotası getirmiyorsunuz?’ diyebilmelisiniz. Biz buna hazırız. Medyanın önünde bunun sözünü veriyorum, getirsinler” dedi.

“SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞECEKSE BİZ BUNA HAZIRIZ”

CHP parti tüzüğünde cinsiyet kotasının yüzde 33 olarak belirlendiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Siyasi Partiler Yasası değişecekse biz buna hazırız. Bunun sözünü kadın muhtarların önünde, CHP’nin Genel Başkanı olarak veriyorum. Getirsinler Siyasi Partiler Kanunu’nu, yüzde 33 cinsiyet kotasını uygulayalım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kadın muhtarlara, “Sizinle bir siyasetçi, bir genel başkan muhatap olduğunda, biriniz diyeceksiniz ki ‘Çok güzel konuştun ama bize Kemal Kılıçdaroğlu bir söz verdi, yüzde 33 cinsiyet kotasını getirin, Siyasi Partiler Kanunu’na koyun, böylece Türk siyasetinde kadın-erkek eşitliğini sağlamış oluruz ve bu alanda samimi olup olmadığınız o zaman ölçmüş oluruz’, bunu söyleyin olur mu” diye seslendi.

Türkiye’de 50 bin 217 muhtar bulunduğunu, bunlar arasında kadın muhtar sayısının çok az olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu sayının yükselmesi lazım. Bu sayının önümüzdeki 5 yıl içinde, 10 yıl içinde 5 bine, 10 bine çıkması lazım. Kadın hak ettiği yerlere gelebilmeli” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BİZE SÖZ VERDİ, GETİRDİĞİNİZ ZAMAN O DA EL KALDIRACAK”

Muhtarlarla ilgili bağımsız bir kanun çıkarılması gerektiğini ve kendisinin de buna destek vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Sizden bir şey daha istiyorum; bir siyaset kapınızı çaldığında şunu da söyleyin, ‘bizim doğru dürüst bir kanunumuz yok. Sizden isteğim, muhtarlarla ilgili tek kanun. Her şey o kanunda yazılı olsun. Bunun bize sözünü verin’. O size diyecek ki ‘Ben söz vereceğim ama acaba bu Kılıçdaroğlu ne diyor’. Diyeceksiniz ki ‘Biz konuştuk, Kılıçdaroğlu bize söz verdi, getirdiğiniz zaman o da el kaldıracak’. Hep beraber bunu çıkaracağız.

Herhangi bir siyasetçi ile karşılaştığınızda diyeceksiniz ki ‘Ben bu mahallenin muhtarıyım, bu mahalle ile ilgili belediye meclisinde karar alınıyor, benim haberim yok’. Belediye meclisinde benim mahallemle ilgili bir konu görüşüldüğünde ben belediye meclis üyesi olayım ve ya olmayayım, o kararın görüşülmesinde söz ve karar sahibi olmak istiyorum bunun düzenlemesini istiyorum’ deyin.”