Kılıçdaroğlu: "HDP, parti kimliğiyle yürüyüşe katılırsa doğru bulmayız"

Kılıçdaroğlu: "HDP, parti kimliğiyle yürüyüşe katılırsa doğru bulmayız"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP'nin Adalet yürüyüşüne katılacağına dair iddialara yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde çok konuşulan HDP'nin Adalet yürüyüşüne katılacağına dair iddialara yanıt verdi. Cumhuriyet Gazetesi'nden İklim Öngel'in sorularına yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu bir Adalet Yürüyüşü, parti yürüyüşü değil, dolayısıyla kim adalet istiyorsa, kim adaletsizlikten şikâyetçiyse katılabilir. Ama bir parti kimliğiyle katılmasını doğru bulmayız. Biz de parti kimliği, bayrağı taşımıyoruz" dedi.
 

PARTİ KİMLİĞİ İLE KATILMASINI DOĞRU BULMAYIZ

-Korteje ülkücülerden de destek olduğunu görüyoruz. HDP’nin de Kandıra’da korteji karşılayacağı söyleniyor. Bu iki zıt görüş bir arada yürüyebilir mi, etkileşim nasıl olur?

Bu bir Adalet Yürüyüşü, parti yürüyüşü değil, dolayısıyla kim adalet istiyorsa, kim adaletsizlikten şikâyetçiyse katılabilir. Ama bir parti kimliğiyle katılmasını doğru bulmayız. Biz de parti kimliği, bayrağı taşımıyoruz. Adaletsizlikten yakınanlar, siyasal atmosfer, insanların düşüncelerini rahat dile getirmemeleri gibi pek çok unsur adaletsizlikle özdeşleşiyor. Bunlardan rahatsızlık duyanlar katılabilirler. Adalet isteyen herkese açık.