Kılıçdaroğlu İnce'ye başkan yardımcısı olacak mı?

Kılıçdaroğlu İnce'ye başkan yardımcısı olacak mı?
Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP'nin adayı İnce'nin seçimi kazanması durumunda Başkan yardımcılığı yapıp yapmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimleri kazanması durumunda Başkan yardımcılığı görevini yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruyu da cevaplandırdı.

Kılıçdaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Muharrem bey ikinci turda kadrosunu açıklayacaktır. Kiminle ülkeyi yöneteceğini, yardımcılarını açıklayacaktır. Türkiye’de ekonomi konusunda yetkin insanlar var. Türkiye kökenli olup yurt dışında uluslararası başarılara imza atan uygulamacılar, bilim adamları var. Bizim partimizde Hazine müsteşarlığı, gelir idaresi başkanlığı yapmış arkadaşlarımız da var. Parlamento aritmetiğinde Millet İttifakı alacaktır. Birçok kamuoyu yoklamasında gözüküyor zaten. Muharrem İnce ikinci turda seçilecektir. Parlamento ile cumhurbaşkanı arasında sağlıklı diyalog oluşmaması için bir neden yok. Bir farklılık, bir çatışma aramızda olmayacaktır."

KARAR MUHARREM BEY'İN

"(Başkan yardımcısı) O konuda karar Muharrem Beye ait. Ben partinin genel başkanıyım. (Meral Akşener ile bu konuyu görüştünüz mü?) Hayır böyle bir görüşme yapmadık. Buna kararı verecek olan seçilecek cumhurbaşkanı. Bu kararı ipotek altına almak doğru olmaz. Görüş sorulursa söyleriz. (Siz ne yapacaksınız?) Parlamentoda milletvekili. Parlamentoda grup başkanı ben olacağım, yardımcılarım olacak, normal parlamento işleyişine devam edecek. Seçim Kanununu değiştireceğiz, yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Türkiye’nin çıkarlarına gelen yasaların tamamına biz evet demişiz. Bizim beğenmediğimiz, örneğin biz esnaftan stopaj vergisinin kaldırılmasını istiyoruz, biz bunu kaldıracağız. Bunu kaldırmayan bir düzenleme gelirse biz itiraz ederiz."

MGK RAPORU YOKMUŞ

"(İade raporunun incelenmesi) Henüz rapor sunulmadı. Yarın hazırlanacak, bir örneğini bana, bir örneğini Muharrem beye verecekler. Ben arkadaşlarıma sordum; Gülen’in iadesi ile ilgili olarak 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar o dosyaya konulmuş mu? Bu maalesef iade dosyasında yokmuş. 7 ayrı mahkemenin getirdiği dosya var. 7 dosyadan birinde iade dışında Gülen’in tutukluluğu ile ilgili bir kararın olduğu ifade edildi. Rapor yarın son şeklini alacak. İki milletvekili arkadaşımız gidiyor ama Muharrem Bey Türkiye Barolar Birliğine telefon ediyor iki avukat baro tarafından görevlendirilen avukatlar. İkisinin de FETÖ ile ilgisi yok. Zaten FETÖ’cü olsalar tutuklanırlardı. Gülen’in iadesi ile ilgili olarak bence gecikmiş bir karar.(Amerikalı kim, sizinle paylaştı mı?) Yok, hayır."