Kılıçdaroğlu: "İstifa eden belediye başkanları suçludur!"

Kılıçdaroğlu: "İstifa eden belediye başkanları suçludur!"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında AKP'li Belediye Başkanlarının istifasını değerlendirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

 

13 Temmuz 2015’te Sayın Davutoğlu’na söylediklerimle bugünü kıyaslayacağım. O gün Davutoğlu’na Türkiye’nin 5 temel sorunu var dedim. “Nedir” dediler saydım: 1-Demokrasi, 2-Ekonomi, 3-Eğitim, 4-Toplumsal barışımız dinamitlenmiş durumda, 5-Dış politikada ciddi sorunlarımız var dedim.

15 Temmuz darbe girişiminden yaşadıklarımıza, 13 temmuz 2015’ten şu ana kadar yaşadıklarımıza bakalım. Sayın Davutoğlu ile masaya otururken demokrasi gelişecek dedik. Bugün geldiğimiz noktada çok daha geriye giden bir tablo ile karşı karşıyayız.

İlk ciddi sonuç yüzde 49,5 oy alan Davutoğlu’nun saray darbesiyle gitmesi oldu. İkinci temel olay 15 Temmuz darbe girişimidir. İki tane 15 Temmuz var. Bir, halkın iki, sarayın 15 Temmuz. Halkın 15 temmuzuna hep saygı gösterdik.

Bir de sarayın 15 Temmuz'u var. 15 Temmuz'u fırsat bilip 20 Temmuz darbesini yapması. Türkiye tarihinde ilk kez bir sivil darbeyle karşı karşıya kaldı.

Ama darbe darbedir. KHK ile yönettiler üniversiteden hocaları attılar. Yani 12 Eylül darbesinde ne olduysa bu dönemde de aynısı oldu.

'VERİLEN KARARIN ARKASINDA DURMAK İÇTİHAT YARATMAKTIR'

Bizim onurlu bir milletvekilimiz var. Sayın Enis Berberoğlu. Onu buradan saygıyla selamlıyorum. Açıkça söylüyorum, Enis Berberoğlu’nun toplu iğne ucu kadar hiçbir suçu yok. Dosyasında da yok. Ama ömür boyu hapse mahkum edildi sonra 25 yıla düşürüldü.

Kararı veren hakim hakim değildir, savcısı da savcı değildir. İktidar partisinin hakim ve savcıları bu kararı aldılar. Gün gelecek Enis Bey onuruyla dışarı çıkacak ama onu mahkum edenleri tarih unutmayacaktır. Bir sözüm de AYM’nin saygıdeğer üyelerine. Saygıdeğer üyeler. Daha önce verilen kararlar var. Verilen kararın arkasında durmak içtihat yaratmaktır.

Enis Berberoğlu olayında alt mahkeme üst mahkemeye açıkça meydan okumuştur. AYM’yi takmam demiştir. Bu gücü siyasi otoriteden alıyor. Siyasi otoriteye karşı yargının sesini güçlü çıkaracak ise AYM’dir. Bekleyelim derseniz, geciken adalet en büyük adaletsizliktir.

Sayın Davutoğlu 13 Temmuz 2015’te geldiğinde demokrasiyi konuşuyorduk. Bugün çok daha kötü koşullarda demokrasiyi konuşuyoruz. YSK içindeki bir çete ile gayrımeşru bir anayasa değişikliği geçti. Her darbeci kendi darbe hukukunu hazırlar. Seçimle gelen seçimle gitmiyorsa istifa eden kişi gerekçelerini kendi seçmenine anlatmak zorundadır.

'SİZİ KİM ADAM YERİNE KOYMADI'

Kadir Topbaş’a sordular yoruldunuz mu diye? Ne diyor, 'beni adam yerine koymadılar' Açıkça soruyorum: Sizi kim adam yerine koymadı?
Şimdi yine bazı belediye başkanlarının istifasının istendiği konuşuluyor. İstifa edenler suçludur. Ama istifa etmeyip direnen beni halk seçti diyenlere de hep saygı duyarım.

Neden istifa ediyorlar? 2 nedeni olabilir. 1 yolsuzluk vardır… 2 FETÖ üyesidirler… İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır birinde yolsuzluk diğerinde FETÖ…

Ayrıntılar gelecek...

İlgili Haberler