Kılıçdaroğlu 'kaçtı' iddialarına cevap verdi

Kılıçdaroğlu 'kaçtı' iddialarına cevap verdi
Canlı yayında referandumu değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başkanlık için "Osmanlı'da bile bu kadar yetkili ve denetimsiz bir padişah yok" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz'da kaçtı" iddialarına da yanıt verdi.

CNN Türk canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz kalkışma gecesinde kaçtı" iddialarına cevap veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

EVET ÇIKARSA

- (Evet çıkması halinde) Şunu açık ve net ifade edeyim. Devletin bütün baskısına rağmen, iktidarın bütün baskısına rağmen, 'hayır' çıkacak. Tek bir kişiye Türkiye Cumhuriyeti emanet edilemez. Osmanlı bile sadece padişaha emanet edilmemiştir.

 - Atatürk tek adamlığı hiç aklından geçirmemiştir. Erzurum kongresinde tek adam mı vardı? 23 Nisan 1920'de Meclis açıldığında tek adam mı vardı? Kurtuluş Savaşı'nı tek başına Atatürk mü yönetti? Hayır, Meclis yönetmiştir ve Gazi ünvanı almıştır. Tek adam bizim tarihimizde olmamıştır. Tek adam bugün Suriye'de var. Saddam'ın Irak'ın da vardı.

- Bütün bunlara rağmen bizim demokrasimiz Suriye'den, Irak'tan, Katar'dan daha ilerde. Yapılacak değişiklikle makara tersine sarılıyor. Onlara benzeyeceğiz. Suriye anayasasında Cumhurbaşkanı ve başbakan halk adına yürütme yetkisini kullanır diyor. Bizim anayasamızda yapılacak değişiklik.

15 TEMMUZ GECESİ

- Akşam 10 civarı uçağa bindim, 11 gibi İstanbul'a indim. Uçakta darbe olduğunu Okan Bey geldi, söyleyince önce inanamadım. Biz darbeye karşıyız dedim ilk tepkim bu oldu. Duyunca hemen Ankara'ya dönmek istedim. Dediler ki uçaklar kalkmıyor. Sabiha Gökçen'den gideblir miyiz dedik köprü kapalı dediler. Bakırköy Belediye Başkanı bize gidelim dedi. Televizyonu açtık hemen bir metin hazırladık. Sayın Başbakan'ı aradım ancak ulaşamadım. Şimdi ben havalimanından gelirken havuz medyasının televizyonları benim kaçtığımı söylüyorlar nereye kaçtım ki ben?

Bunu herkes biliyor. Sayın Cumhurbaşkanı aradı teşekkürlerini iletti. Daha ben o gece havalimanındayken genel başkan yardımcılarıma telefon ettim Meclis'e gidin dedim. Kurulu açan vekiller CHP'nin vekilleridir. 

(FETÖ ile görüştü iddiası için) 1 saniye bile biriyle konuştuğumu ispat etsinler tüm siyaseti bırakacağım. Bunu ispat edemezlerse ne demem lazım? Yalancı desen hafif kalır. Telefonlarımı günün 24 saati dinliyorsunuz. Biliyorum dinleniyorum. Daha önce de ediyorlardı. 

İlgili Haberler