Kılıçdaroğlu: Kriz ekonomik değil, siyasi

Kılıçdaroğlu: Kriz ekonomik değil, siyasi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilemediği için krize girdiğini söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Kılıçdaroğlu, bayramların, yardımlaşma ve dayanışmanın,sulhun ve kardeşliğin, sevincin ve huzurun özel günleri olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ancak İslam dünyasının içinde bulunduğu tablonun, bayramların maddi ve manevi ikliminin çok uzağında olduğunu kaydetti.

İslam dünyasının üzüntü verici halinin, Türkiye için de geçerli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye, toplumun tüm kesimlerine yönelik eşit ekonomik imkanların olmadığı, kayırmacı ve yandaşçı uygulamalar nedeniyle adaletli bir ekonomik hayatın bulunmadığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı, bilimsel çağdaş, laik eğitimden ve bu eğitim anlayışının dayandığı eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden uzaklaşıldığı, yoksulluğu yenmek değil, yoksulluğu yönetmek/büyütmek amaçlı programlarının öne çıktığı, topladığı vergilerin hesabını vatandaşına vermeyen, hakkındaki uluslararası yolsuzluk algısı güçlü, medya özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü endekslerinde son sıralarda bulunan bir ülkeye dönüşmüş durumda. Üstelik toplumun dar gelirli grupları üzerindeki etkileri gün geçtikçe artacak olan bir krizle karşı karşıyayız.

Kamuoyundaki algının aksine bu kriz tek başına bir ekonomik kriz değil,siyasal bir krizdir çünkü Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır. Fakat ülkemizin bu savruluştan kurtuluşunun çaresi mevcuttur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin temellerini laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti harcıyla karmıştır; günümüz sorunlarının çözümünü sağlayacak itici güç bu harçtır. Üreten, adil birşekilde paylaşan ve dünyada saygın Türkiye’ye ancak laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışıyla ulaşılabilir.”