Kılıçdaroğlu: "Meral Hanım ile görüşülecek"

Kılıçdaroğlu: "Meral Hanım ile görüşülecek"
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti meclisinden çıkacak kararı işaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'le de görüşeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Adaylığına ilişkin bir soruya kararı parti meclisinin vereceğini söyleyerek Salı günü yapılacak toplantıyı işaret eden Kılıçdaroğlu, ittifak çalışmalarına ilişkin de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini belirtti.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Aday kriterleriniz nedir?

Demokrasiyi savunacak, var olan sorunların çözümü konusunda güzel bir tablo ortaya koyacak, göreve geldiğinde tarafsız olacak, tarafsızlığı ile toplumun önüne çıkacak. Her parti kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmalı. 

Öztürk Yılmaz’ın adaylık açıklaması

Kişisel tercihi tabii. Bireysel tercih. 

İttifak görüşmeleri

İttifaka karşı değiliz. CHP, bu süreçte demokrasiye inanan siyasal partiler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, bunlarla işbirliği yapmak durumundadır. Çünkü sorun bir partinin sorunu olmanın çok ötesinde bir ülke sorunu haline geldi. Demokrasiyi savunmak zorundayız. Düşünce özgürlüğünü savunmak zorundayız. 

Akşener ile görüşme

Meral Hanım ile görüşülecek. 

Aday mısınız?

Salı günü Parti Meclisimiz toplanacak, bunu orada konuşacağız. Partimiz içinde de cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler var tabii, gayet doğaldır. Birden fazla aday çıkması da gayet doğal. 

Aileniz size aday mısınız diye sordu mu?

Onlarla konuşmadım. Eşim sadece ‘Cumhurbaşkanı adayınız kim’ diye sordu. Ona da aşağı yukarı aynı şeyleri söyledim. Parti Meclisi’ni işaret ettim.

İlgili Haberler