Kılıçdaroğlu: MHP’yle polemiğe girmeyin!

Kılıçdaroğlu: MHP’yle polemiğe girmeyin!
MHP ile “soğuk savaş” yaşamak istemeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçimin önüne geçmeyi amaçlıyor

Erken seçimi Ak Saray istiyor

Kılıçdaroğlu yakın çevresine, “Erken seçim sadece Saray’ın işine geliyor. Ayrıca AKP’nin içinde de erken seçimi istemeyenlerin sayısı az değil” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turlarına başlamadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktik savaşları için strateji belirledi. MHP ile “soğuk savaş” yaşamak istemediğini yakın çevresine açıklayan Kılıçdaroğlu, erken seçimin önüne geçmek için her türlü koalisyon formülüne açık olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu yakın çevresine, “Erken seçim sadece kaçak sarayın işine geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir beklentisi var. Bu beklentinin boşa çıkması önemli. Ayrıca AKP’nin içinde de erken seçimi istemeyenlerin sayısı az değil” dedi.

Polemiğe girmeyin

Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak kritik görüşmeden önce kurmaylarıyla bir araya geldi. Seçimden sonra açıklanan 14 ilkenin sonuna kadar arkasında durulacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, yüzde 60 blok olarak belirlediği muhalefet içinde de özellikle MHP ile çatışma yaşamak istemediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, CHP ile MHP arasında son günlerde yaşanan polemiklere ilişkin olarak kurmaylarına şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: “MHP ile soğuk savaş istemiyorum. Şu aşamada buna hiç gerek yok. Bunun nedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği erken seçim hedefine gitmemek. Son olarak MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun açıklamalarının ardından başlayan polemik AKP tarafından kullanılıyor. Burada bir soğuk savaşa girmek anlamsız. Halaçoğlu’nun söyledikleri doğru değil. Bu kişisel düşünceleri, buna karşı MHP’yi kurumsal olarak hedef almak bu süreçte doğru olmaz. Elbette ki MHP’nin de bu açıklamalara yönelik olarak yine kurumsal kimliğinin sürecini işleterek bir yaptırıma gitmesi gerekir. Bunların şu anda sürecin dışında tutulması daha faydalı.”  AKP ile ilk görüşmenin yarın yapılacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, diyaloğun partilerarası bayramlaşma ziyaretlerinde de süreceğini anımsattı.

Ana konu koalisyon

Bayramlaşma ziyaretlerinin ana konusunun koalisyon görüşmeleri olacağını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bayramlaşma ziyaretlerinde özellikle erken seçime yönelik olarak çok fazla konuşulmaması gerekir. Eğer erken seçim üzerinde fazla durulursa koalisyon görüşmelerine olumsuz etki yapar. Bu nedenle erken seçimi gündeme getirmeden hükümet konularını değerlendirmek gerekecektir” diye konuştu.