Kılıçdaroğlu: MİT milli olmalıdır

Kılıçdaroğlu: MİT milli olmalıdır
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Biz MİT’in adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu: MİT milli olmalıdır

Erzurum’da konuşan Kılıçdaroğlu, MİT’in, iktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi “nasıl karıştırırım” diye bir çabanın içine girmesine karşı olduklarını söyledi.


Kılıçdaroğlu: MİT 
adı gibi milli olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Erzurum’a gitti. Kılıçdaroğlu, Lalapaşa Mahallesi’nde Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı. Burada bir gazeteci Kılıçdaroğlu’na “MİT’in CHP’yi bölme iddiası gündemde. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, bu soruyu  şöyle yanıtladı: “Şu anda cumhuriyetin değerlerini savunan, ulusal değerlere, milli değerlere bağlı olan, demokrasiyi ve özgürlüğü savunan, AKP’nin karşısında tek parti var. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Siyasal partiler, devleti yönetmek üzere iktidara gelirler, devlet olmak için değil ama Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda bir devlet partisidir. Devletin kurumları, devlete hizmet etmiyorlar, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne hizmet ediyorlar. Bunlardan birisi de MİT içindeki bir gruptur. Biliyorsunuz, yasayla kurulmuştur. Almanya’da Gestapo da yasayla kurulmuştur. Gestapo’nun özelliği neydi? Alman devletine değil, Almanya’daki iktidara hizmet etmekti.” Kılıçdaroğlu, “Biz Milli İstihbarat Teşkilatı’nın adı üstünde milli olmasını ve devlete hizmet etmesini istiyoruz. Bir siyasal partinin iç işlerine müdahale etmesini istemiyoruz. İktidardan gelecek talimatla bir siyasal partiyi ‘nasıl karıştırırım’ diye bir çabanın içerisine girmesini istemiyoruz. Bunu açıklıkla da ifade ediyoruz” diye konuştu. Bir gazetecinin “Başbakanın yarın (bugün) Tunceli’ye ziyareti olacaktı. Tunceli isminin Dersim olarak değiştirileceği iddiası var. Konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Şu an zaten bizim teklifimiz var mecliste. Bu yeni bir şey değil ki” karşılığını verdi. 

PKK mahkeme kurmuş
Kılıçdaroğlu, daha sonra Şehit Üstteğmen İsmail Aksu Mahallesi’nde kahvehanelerde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Buruda açıklamarda bulunun Kılıçdaroğlu, “Herkes sanıyor ki sosyal yardımlar bu iktidarla başladı. Sosyal yardımların alanını genişleten de Rahmetli Bülent Ecevit’tir, Hasan Gemici’dir. Engellilere, yaşlılara sosyal yardım verdiler, imkanlar sağladılar” dedi. CHP lideri şöyle devam etti: “Bu hükümet de verdi. Şimdi şu politika yapılıyor, ‘CHP iktidara gelirse bu sosyal yardımlar kesilecek’ Ya niye kesilsin. Tam tersine arttıracağız. Onlar yediklerinin artığını veriyorlar, biz yemeyeceğiz. Daha fazla vereceğiz. Ben 3 yıl önce buraya gelip, ’Bu politika sonunda Türkiye saman ithal eder duruma gelecek’deseydim bana gülerdiniz. Ediyor şimdi. Erzurum’un, Kars’ın yaylaları malum. Bir de Güneydoğu’ya gidin, devlet mi var orada. Devlet yok. Açılımın ne olduğunu bilmiyoruz ki destekleyelim. Benim bildiğim Doğu ve Güneydoğu’da devlet diye bir şey yok. Ben de bunu kabul etmiyorum. Devletin mahkemesi var, çalışmıyor. Vergi dairesi çalışmıyor. PKK orada mahkeme kurmuş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok mu?” 


Kundura yerine kara lastik veriyorlar
Kılıçdaroğlu, Erzurum Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşma sırasında Ermenek’te toprağa verilen maden işçisi Tezcan Gökçe’nin, cenaze töreni sırasında yırtık ayakkabılarıyla dikkatleri çeken babası Recep Gökçe’nin fotoğrafını gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de yaşayan 77 milyon insanımıza sesleniyorum. Bu vatandaş, 21. yüzyılın Türkiye’sinde yaşıyor. Yırtık ayakkabıyı kim giyiyor, işte bu vatandaş giyiyor. Sen onun edebiyatını yapıyorsun. Bin odalı saray yetmiyor sana. 21. yüzyılın Türkiye’si. Ne yapıyorlar, ‘Ayakkabısı yırtık, kara lastiği değiştirelim’, yerine yeni bir kara lastik veriyorlar. Kundura vermeyi bile içlerine sindiremiyorlar. Ben bu vatandaşın derdindeyim, onlar saray derdindeler. Benim için bu vatandaş önemlidir, saray değil” şeklinde konuştu. 
kilicdar-en-25cm.jpg