Kılıçdaroğlu 'OHAL'e Yeter Formu'nda konuştu

Kılıçdaroğlu 'OHAL'e Yeter Formu'nda konuştu
Ankara'da 'OHAL'e Yeter Formu'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Anayasanın askıya alındığı bir toplumda demokrasi olmaz, hukuk olmaz. Yargı birbirini tanımıyor. Suçluyu siyasi otorite belirliyorsa orada hukuk bitmiştir" dedi.

Ankara'da "OHAL’de Yeter Forumu"nun açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Anayasanın askıya alındığı bir toplumda demokrasi olmaz, hukuk olmaz. Şimdi bir darbe süreci yaşıyoruz dedim. 20 Temmuz'da 15 Temmuz'u fırsata çevirdiler. Sivil darbeyi yapanların apoletleri yok. Hiçbir farkları yok aralarında hatta bugün yaşadığımız biraz daha ağır. Öyle bir noktaya geldik ki yargı birbirini tanımıyor. Suçluyu yargı değil de siyasi otorite belirliyorsa orada hukuk bitmiştir. Ancak hala bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanan, vicdan sahibi yargıçlarımızın sayısı da az değildir.

"GELDİĞİMİZ NOKTA FETÖ MÜCADELESİ NOKTASINI GEÇTİ"

Geldiğimiz nokta FETÖ mücadelesi noktasını geçti. Artık iktidara muhalefet edenlerin tasfiye sürecidir. Milletvekilleri hapiste... Milletin seçtiği milletvekilleri hapiste bunların görevi parlementoda değil mi? Gazeteciler, avukatlar, akademisyenler hapiste. Adalete erişim hakları, savunma hakları elinden alındı. Sıkı yönetim bildirileriyle geçmişte neler yapılıyorsa KHK'lerle aynı şeyler yapılıyor. Yeni suçlar icat ettiler. Bir kişiyi suçluyorlarsa eşi ve çocuklarının da pasaportlarını iptal ediyorlar.