Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli açıklaması!

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli açıklaması!
Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili, "Kızgın değilim ama MHP liderine şaşırdım. Geçmişte Erdoğan için benden çok daha sert söylemlerde bulundu. Ama bugün yüzde 10 seçim barajı yüzünden Erdoğan' yanaşmak zorunda kaldı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın hazırlayıp sunduğu "Neler Oluyor?" programına konuk oldu. 

Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, AKP ile MHP arasında kurulan ittifakla ilgili ise şunları söyledi:

İTTİFAK DA KURTARAMAYACAK

Bir siyasal parti seçim yasasıyla oynamaya başlamışsa kaybetme sürecine girmiştir. 5 sene önceki Erdoğan’a bakın, böyle bir ittifak arayışı asla düşünmezdi. Bu ittifak da onu kurtaramayacak. O da bunun farkında, o da yaptığı araştırmalarda anlıyor ki bu ittifak ona yetmiyor. Afrin, hepimizin ortak destek verdiği bir mücadele alanıydı. Şimdi kendi partisinin başarısıymış gibi sunmaya başladı. Oradan da beklediğini alamadı. Halka yalan söyledi. ‘Türkiye koalisyonlarla yönetilemez’ diyorlardı. Şimdi koalisyonlara bağlı oldular. Bunu vatandaş görüyor ‘niye bizi kandırdınız’ diyor.

SAMİMİ DEĞİLLER

İttifak yasası çıktı, biz ittifaka karşı değiliz. Bunun özenle altını çizeyim. Neye karşıyız, yüzde 10 seçim barajına karşıyız. Kim getirdi, Kenan Evren ve arkadaşları getirdi. Niye darbe hukukunu savunuyorlar, kaldırmıyorlar? Çünkü korkuyorlar. Kaldırmıyorlar kalkması lazım. İttifak yapacak mıyız yapmayacak mıyız? Önümüzdeki sürede elbette ki, benim şimdi kalkıp ittifak yapacağız demem doğru değil. Bakacağız neler getirecek, neler götürecek. Diğer partilerle oturulur konuşulur bunlar. AK Parti ile MHP’nin yaptığı ittifak zorunlu bir ittifak. Birisi ‘Cumhurbaşkanlığını nasıl kotarırım’, biri de ‘yüzde 10 barajını nasıl aşarım.’ Samimi bir ittifak değil. Diğer siyasal partilerle görüşülür, ilkelerin belirlenmesi lazım. Hangi ilkelerden yola çıkıyorlar, ilkeler yok. Biz bir ittifak yapacaksak ilkeleri belirleyeceğiz. İttifak yaptıktan sonra, Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi ortaya koymamız lazım.