Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında ceza

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında ceza
Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin açılan davanın yedinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgül’e 1 yıl 15 gün ceza verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki linç girişimi davasının 7. duruşması bugün görüldü.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 2019 yılında katıldığı şehit cenazesi sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin açılan davanın yedinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgül’e 1 yıl 15 gün ceza verildi.

MUHARREM ERKEK: TEBRİK ETSELER DAHA İYİYDİ

Duruşmanın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi.

Siyasallaşan yargı adaleti her gün çürütüyor. Bu dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeliydi. Kalan cezaların çoğu ertelendi. “Pişman değilim” diyenlerin bile cezaları ertelendi. Adalet tecelli etmedi. Kılıçdaroğlu’na yumruk sallayan kişiyi tebrik etseler daha iyiydi. Bu işi planlayanların, organize edenlerin bir gün mutlaka yargı önünde hesap verecekler.  

ENGİN ÖZKOÇ: BU DAVANIN ARKASINDA DURANLAR SOYLU VE İKTİDARDIR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise "Bugün bir dava sonuçlandı ama sonuç tam bir komedi. Bu davanın arkasında duranlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iktidardır. Kılıçdaroğlu’na linç girişimini yaptıranlar iktidar mensuplarıdır. Ölümü teşvik eden bir olayda, olay bittikten sonra Kılıçdaroğlu!na yumruk sallayan kişiler eli öpülüp onurlandırılmıştır. Bu karar “her türlü karışıklıkta bizden yana olanların arkasındayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler sonucu CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazandı. Ancak, AKP’nin YSK’ya itirazları sonucu İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verildi.

Türkiye siyasetinin giderek gerginleştirği dönemde Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde er Yener Kırıkçı''nın Çubuk''taki cenaze törenine katıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP yöneticileri, Ankara Valisi, Ankara İl Emniyet Müdürü, Ankara İl Jandarma Alay Komutanı ve Çubuk Kaymakamı’nın bulunduğu köyde linç girişimine uğrayan Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri önce bir eve sığındı, daha sonra zırhlı araçla köyden çıkarıldı.

Davada sanık olan bazı kişilere AKP’li avukatlar sahip çıktı. İlk duruşması 30 Kasım 2020''de yapılan davada toplam 68 sanık yargılanıyor.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler