Kılıçdaroğlu'ndan, Akşener ve FETÖ iftiralarına tepki

Kılıçdaroğlu'ndan, Akşener ve FETÖ iftiralarına tepki
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akşener liderliğinde kurulacak olan 'Yeni Parti'ye yönelik FETÖ iftiralarına 'Sağda solda aramalarına gerek yok' diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'deki Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"FETÖ'CÜYÜ SAĞDA SOLDA ARAMALARINA GEREK YOK"

Meral Akşener ve liderliğinde kurulacak olan 'Yeni Parti'ye yönelik FETÖ iftiralarına çok sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Meral hanım siyasette uzun yıllar hizmet vermiş birisi. Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz. FETÖ'cüyü sağda solda aramalarına gerek yok ki, kendileri FETÖ'cü zaten. Aynı menzile yürüyenler kimdi. Sırtı kalın olanlar, iktidara yakın olanlar dışarıda. Gariban olanların tamamı içeride" dedi.

"BASKIN SEÇİM" İDDİALARI

Olabilir. Biz hazırlıklıyız. Baskın seçim de olabilir, zamanında da olabilir. Şu anda emin olun referandumda 'Evet' oyu verenlerin büyük bir kısmı pişman. 

Bizim ittifakımız şu. Kim demokrasiden yanaysa, kim tek adam rejimine karşıysa, kim parlamenter demokratik sistemden yanaysa, gelsin hep beraber mücadele edelim.

"DANIŞTAY BAŞKANI BİZİ BEĞENMİYOR"

Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay'daki sözcüsü konumundadır. Artık o makamda oturamaz, ayrılması lazım. Benimle ilgili bir dava Danıştay'a gittiğinde ne olacak? Çünkü Danıştay Başkanı bizi beğenmiyor.  Yargının  içinde namusu ile görev yapanlar var. Biz kamuoyu önüne çıkıp politik mesaj veren, kararlar veren, kendi bağımsız iradesi olmayan kişilere karşıyız. Danıştay'ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Yargıtay'a da, AYM'ye de saygı gösteriyoruz.  Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. 

İlgili Haberler