Kılıçdaroğlu'ndan, Berberoğlu'nun eşine ziyaret

Kılıçdaroğlu'ndan, Berberoğlu'nun eşine ziyaret
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu Bakırköy'deki evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu Bakırköy'deki evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekili seçilmesiyle yeni bir sayfanın açıldığını, parlamentonun bu konudaki iradesinin Anayasa Komisyonu Başkanı tarafından da değişik hukukçular tarafından da dile getirildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Enis Bey'in serbest bırakılması gerekiyor, milletvekili olduğu için ve parlamentoya gelip yemin etmesi gerekiyor. Eski olaylar tartışılabilir ama yeni süreci hepimizin dikkate alması gerekiyor. Yargıtay'ın aldığı karar, ilgili dairenin aldığı karar, parlamentonun iradesine gölge düşürüyor. Bunu, bütün saygın anayasa hukukçuları dile getiriyor zaten. Dolayısıyla yargıda bir yanlışlık, bir hata var. Pek çok çevre tarafından dile getiriliyor. Ama yargının aldığı bu kararın yine yargı içinde düzeltilmesi lazım. Şu anda 17. Ceza Dairesi'ne gidecek. Oraya dilekçeler verildi, itirazlar yapıldı. Umuyoruz, bayram öncesi 17. Ceza Dairesi, hukuka uygun karar alır ve Enis Bey evine dönmüş olur."