Kılıçdaroğlu’ndan çağrı: Salı gününe kadar açıkla

Kılıçdaroğlu’ndan çağrı: Salı gününe kadar açıkla
CHP lideri, Tayyip Erdoğan’ın, “Karın ağrısını ortaya dökerim ama hicap duyuyorum” sözlerine açıklık getirmesini istedi

Yeni PM üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın muhtarlar toplantısındaki açıklamasıyla ilgili olarak şunları söyledi: Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum. Şu karın ağrısı işini bir açıkla. Emin ol ben sana salı günü hepsinin cevabını vereceğim. Açıklamazsan cevabını alacaksın. 

 

Kılıçdaroğlu’ndan çağrı: Salı gününe kadar açıkla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kurultay’ın ardından yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ilk toplantısını parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Konuşmasında iş adamı Mustafa Koç, edebiyatçı Tahsin Yücel ve siyasetçi Kamer Genç’e rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, henüz özgürlükçü bir demokrasi oluşturamadıklarını söyledi.

Erdoğan’a yanıt

Tayyip Erdoğan’nın kendisine verdiği yanıta da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Geçen Muhtarlar Toplantısı’nda benim kullanmaktan utanacağım sözcükler kullandığı için ben onları kullanmıyorum. Ama benim yaptığım bütün eleştirilerin, herkes tek tek okuyabilir, içinde tek bir hakaret içeren sözcük yoktur” dedi. Erdoğan’ın kendisi hakkında, “Asıl karın ağrısını da ortaya dökerim ama inanın bana ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum, şu karın ağrısı işini bir açıkla, niye açıklamıyorsun? Benim karnım ağrımıyor. Ama senin karnının ağrımasını da istemem. Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider. Emin ol ben salı günü sana hepsinin cevabını vereceğim, tek tek belgeleriyle. Bakın konuşurken öyle karından atma yok. Açık ve net, bütün belgeleriyle ortaya koyacağım. Bakın ben söylüyorum. Ona da diyorum. Karın ağrısı çekmem, şu salı gününe kadar bir açıkla, biz de öğrenmiş olalım. Bakarsın salı günü ben sana teşekkür ederim. ‘Açıkladığın şeyler çok önemliydi kusura bakma’ derim. Ama açıklamazsan, salı günü cevabını alacaksın.”

 

Demokrasi için 10 başlık şunlar

Gelişmiş bir demorkasi için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği için bu ta Başbakan Davutoğlu’na 10 maddeyi içeren çağrıda bulundu:

İşte o 10 madde

1- Elinde sopa olan devlet, Ortaçağ devletidir. Halkına hesap veren bir devlet istiyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanan bir devlet istiyoruz.

2- Gelin hep beraber şu darbe hukukundan Türkiye’yi arındıralım.

3- Türkiye’de hiç kimse yargıya güvenmiyor. Adaleti, başta siyaset olmak üzere her türlü vesayeti gelin kaldıralım.

4-  Seçim yasası ve yeni siyasi partiler yasasını bir an önce çıkaralım. Milli irade tam anlamıyla parlamentoya yansımalı. Milli iradenin önüne baraj konulmamalı.

5- Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıralım.

6- Medyayı anayasada dördüncü güç olarak tanımlayalım.

7- Tearör sorunu ülke içinde çözülmemesi halinde uluslararası alana evrilebilir. 30 yıldır bir sorun var önümüzde. Çözelim şu sorunu.

8- Din ve vicdan özgürlüğünü anayasal güvence altına alalım. İsteyen istediği gibi düşünebilir, istediği şeye inanabilir.

9- Devlet sosyal devlet kavramı üzerinde, insan odaklı bir anlayışla olmalı.

10- Üniversiteler bilgi üretmeli.