Kılıçdaroğlu'ndan çok kritik darbe açıklamaları!

Kılıçdaroğlu'ndan çok kritik darbe açıklamaları!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınına katılarak, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlara yönelik açıklamalarda bulundu.

“Özel darbe mahkemeleri kurulursa son derece yanlış olur” diyen Kılıçdaroğlu, darbe ve sıkıyönetim sonrasında kurulan özel mahkemelere karşı olduklarını belirterek, ”Özel mahkemeleri kurarsak biz kendimiz anlatamayız. Bize sizin darbecilerden ne farkınız var derler” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Darbenin Türkiye’nin ağır bedeller ödettiğin, geçmişteki örneklerden biliyoruz. Son darbe girişimine de böyle bakmamız gerekiyor.”

“Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimidir.”

“Ne olup bittiğini biz de merak ediyorduk. Uçağımız İstanbul’a iner inmez olayın vahametini öğrendik. Telefondan önce darbe karşıtı açıklamalar yaptık”

“İşin özü şu darbelerden bu kadar büyük acıların çekildiği bir ülkede hepimiz geçmişten ders çıkarmalıyız”

“Gözaltılar var mı? Var. On binlerce kamu görevlisi görevden alındı mı? Alındı. OHAL mi vardı? Biz şunu söyledik darbe kime karşı yapıldı parlamenter sisteme karşı yapıldı. TBMM bombalanırken TBMM çalışıyor muydu? Çalışıyordu. Meclis bombalanırken çalışmalarını sürdürdü.”

OHAL SORUSUNA YANIT

“OHAL dönemleri hep darbelerden sonra olmuştur.”

“Darbe konusunda hangi yasayı getirdiler de geciktirdik? Kendilerine söyledik, getirin yasayı hemen derhal çıkartalım. Üstelik bunu 4 siyasi parti getirin kardeşim hangi düzenlemeyi getirin gereğini yapalım dedi.”

“Hangi yasa isteniyorsa getirsinler destek veririz. Kimse gecikir bahanesine sığınmasın bir şey gelmedi ki geciksin”

“Başbakan ile görüşmede sorumlu bir muhalefet yapacağımızı söyledim”

“Biz hukukun üstünlüğünün gereğini yapmak istiyoruz. Hukuk alanında yapılacak her yanlış darbe zihniyetini güçlendirebilir. Biz bir cadı avının başlatılmamasını istiyoruz”

İDAM SORUSUNA YANIT

“Hükümet sokağa teslim olmamalı. Devleti yönetenler sağduyu ile devleti yönetmek zorundadırlar.”

“Hükümet edenler sağduyu ile düşünmek zorunda. Kararların uluslararası yankılarına da bakılmalı.”

“Zafiyet varsa yönetimde zafiyeti var demektir.”

“Yargının tarafsızlığının elden gittiğini söyledik Ergenekon’un yanlış olduğunu söyledik. Ben suçlandım.”

“Siyaset kurumunun temeli halka hesap vermektir. Siyasetçinin görevi kul hakkı yememektir.”

“Kim olursa olsun işkenceye karşıyız. Darbecilere işkence yapılmasına da karşıyız. Her şey hukuk çerçevesince yapılmalı.”

“Bakanlıklar cemaatler tarafından paylaşılmış”

“Liyakat sistemi yeniden inşa edilmeli”

“Bir ülke belli bir noktaya kendiliğinden gelmez.”

“Bu darbeden hepimizin çıkaracağı dersler var. Öncelikle tüm siyasi partilerin öz eleştiri yapması lazım. Buna demokrasinin de ihtiyacı var.”

“MİTİNG HERKESE AÇIK”

“Partilere özel bir davet mektubu göndermedik ama herkese açık. Darbelerin acısını yaşayan bir partiyiz. Biz hep birinci sınıf demokrasiyi savunduk.”

“DARBENİN PANZEHİRİ DEMOKRASİDİR”

“Bizim geçmişi bir tarafa bırakıp geleceğe bakmamız lazım. Darbenin panzehiri demokrasidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı tutumumuzdan dolayı teşekkür etti. Bütün siyasi partiler bir paydada buluştu”