Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 'başkanlık' yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 'başkanlık' yorumu
Partisinin Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi getiriyorlar. Her şeye muktedir olacak. Son derece tehlikeli" diyerek getirilmek istenen sistemi eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık referandumuna ilişkin olarak “Bu kadar yetkiyi tek bir kişiye verirseniz Türkiye’yi ucu açık maceraya sürüklemiş olursunuz” dedi.

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MİLLETİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZECEK?

Terör sorununu çözecek mi, işsizliği çözecek mi, Türk Lirası’nın yavbancı paralar karşısında değerini koruyor mu, komşularımızla bozulan ilişkilerimizi düzeltecek mi, gıda fiyatları düşecek mi, ekonomik istikrar sağlanacak mı, bozulan eğitim sistemi düzelecek mi hayır, o zaman biz bu referandumda ‘hayır’larımızı çoğaltmalıyız.

15 yıldır iktidarlar, başbakan, bakanlar kendilerinden. Arzu edip de çıkaramadıkları bir karar var mı, hayır. Başbakanlığı kaldırıyorlar, bakanları da bitiriyorlar. Bunlar neyi eksik yaptılar? Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum cevap yok, Sayın Bahçeli’ye de soruyorum cevap yok. AKP’liye soruyorum, ondan da cevap yok. Niye bunu milletin önüne getiriyorsunuz? Arzu ettikleri bir televizyon kanalında, siyasi parti liderleri bir araya gelsinler tartışalım. Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım, bu değişikliğin Türkiye’nin lehine mi aleyhine mi olduğunu tartışalım.

“DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK OLMAZ”

Diyorlar ki, ‘Bu değişiklikle çift başlılığı kaldıracağız’. Devlette çift başlılık olmaz. Yaptıkları çift başlılığı anayasal hale getirmek. Ne olacak, hem başkan, hem partinin genel başkanı, tarafsız, hem taraflı. Başkanı kim temsil edecek, vali ve partisinin il başkanı. Bu anlattıklarım doğru değildir diyorlarsa çıkıp söylesinler. Bununla da yetinmiyorlar, ‘Sen devletin yapısını ve işleyişini değiştirebilirsin’ diyorlar. Bir kararname ile bakanlıkları kapatacak. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz, yarın Türkiye’yi bir maceranın içine sürüklemiş olursunuz. ‘Bu yetkiler yoktu’ diyemiyorlar.

Tek adam rejiminin son örneği Hitler’dir. Ben bunları anlattığım zaman, milletin kafası karşıyor diyorlar. Hiç kimse endişe etmesin, Kılıçdaroğlu söylerse doğruyu söyleyecek. Ben anlatmak zorundayım, onlar da desinler ki, ‘Kılıçdaroğlu’nun şu sözü yanlış’. Ama diyemiyorlar.”