Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Erdoğan çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert Erdoğan çıkışı
Balıkesir'de bir çalıştaya katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ey Kılıçdaroğlu kimsin sen?’ sözlerini, "Ben senin televizyona çıkmakta korktuğun kişiyim" diyerek eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fındık üreticisinin sorunlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bütün Türkiye konuşuyor ama sadece konuşmayan hükümetin kendisi. Bu kadar dert varken bu dertlerin üstü örtülmek isteniyor. Vatandaşın gündemi ayrı Sayın Erdoğan’ın gündemi ayrı” dedi.

“TEK GÜNDEMİ BENİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek gündeminin kendisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Tabi bu beni mutlu ediyor. Benimle ilgileniyor, benimle uğraşıyor, benimle konuşmak istiyor, bana çatıyor. Amaç, ‘toplumun yoğun gündeminden toplumu nasıl koparırım.’ Beni üzen nokta asıl burası. Türkiye’nin gerçek sorunlarını konuşamıyoruz ve tartışamıyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, terörü 4 yılda bitireceği açıklamasını, Erdoğan’ın “Sen kimsin” diyerek eleştirmesine de sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Dün yine konuşurken, tabi klasik, ‘Ey Kılıçdaroğlu’ diye başlamış. Sorduğu ilk soru, ‘sen kimsin?’ Diyorum ya 4 yılda terörü bitireceğim. Bir daha söylüyorum, 80 milyon yurttaşıma sesleniyorum, 4 yılda CHP iktidarında terörü kesinlikle bitireceğim. Bitirmediğim takdirde siyaseti tümüyle bırakacağım. Bu kadar açık bu kadar net söylüyorum.

Erdoğan dönüp diyor ki ‘Ey Kılıçdaroğlu kimsin sen’, ben senin televizyona çıkmakta korktuğun kişiyim. Gel, yüreğin yetiyorsa. Ben terörü 4 yılda nasıl bitireceğimi sana anlatacağım ve sen de dinleyeceksin, vatandaşlar da dinleyecek. Bu ülkeye huzuru ve barışı nasıl getireceğim sana anlatacağım, sen de, vatandaşlar da dinleyecek.

Bana istediğin soruyu sorabilirsin. Ben de sana soru soracağım. Soruları ben şimdiden sana söyleyeyim, sen otur akşam evinde kurmaylarınla çalış, cevabını hazırla, öyle çık.

Korkma benden, ben düzgün insanım. Sorulması gereken soruyu sorarım. Cesaretin varsa gelirsin. TRT var, devletin televizyonu, oraya çıkalım.”

“ACELE SENİ BEKLİYORUM”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız” sözlerine işaret ederken, “Kavgaya varım’ demiş Erdoğan. Bu sözü duyunca televizyona çıkmayı kabul etti, diye anladım. Çünkü bizim kavgamız, demokrasi kavgası. Bizim kavgamız kalkıp da birbirimize yumruk atma kavgası değil, elimize silah alıp sokağa çıkacak halimiz yok. Ama demokrasi kavgasını yapacağız. ‘Varım’ demiş, ben de varım. Hemen acele seni bekliyorum. Nerede, TRT’de. TRT’yi uygun görmezsen arzu ettiğin televizyon kanalında bekliyorum” dedi.

İlgili Haberler