Kılıçdaroğlu'ndan, kendisinden destek isteyen İsmail Kahraman'a tepki

Kılıçdaroğlu'ndan, kendisinden destek isteyen İsmail Kahraman'a tepki
AKP tarafından Meclis Başkanı olarak aday gösterilen Kahraman, Bahçeli'nin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, kendisinden destek isteyen Kahraman'ı tutuklu milletvekilleriyle ilgili insiyatif almadığı yönünde eleştirdi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Görüşme 55 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Kahraman, Kılıçdaroğlu ile fikir alışverişinde bulunduklarını, her zamanki nezaket ve anlayış içerisinde görüşlerini birbirleriyle paylaştıklarını söyledi. Kahraman, Kılıçdaroğlu’na evsahipliği ve nezaketi için teşekkür ederek, “Hepimizin hedefi Türkiye’nin mutluluğu, daha ötelere gitmesi. Bir hukuk devleti, demokratik Cumhuriyet olarak Anayasa esaslarına, evrensel hukuk kaidelerine dayalı çalışmalar yapacağız ve iyi bir dönem geçireceğiz. Nasipse 26. dönemin tamamlanmasını da çok güzel bir şekilde sağlayacağız” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun ana muhalefet partisi lideri olarak desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Kahraman, “Şahsında CHP’ye en iyi dileklerimi sunuyorum” dedi.

TUTUKLU VEKİLLER KONUŞULDU

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri ve tutuklu gazeteciler başta olmak üzere birçok konuda Kahraman’a eleştirilerini ve rahatsızlığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin tutuklanmalarının Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara aykırı olduğunu ifade ederek, Kahraman’ın bu konudaki tavrını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Kahraman’a Meclis Başkanı olarak bir an önce tutuklu milletvekilleriyle ilgili inisiyatif alması ve bu konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini vurguladı.

Demokrasilerden kuvvetler ayrılığının öneminden de söz eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesinin aksadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu bir an önce kuvvetler ayrılığı ilkesinin hayata geçirilmesini ve yargı bağımsızlığının tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca basın özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesi davalarını anımsattı.

İlgili Haberler