Kılıçdaroğlu'ndan NATO tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan NATO tepkisi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, NATO skandalına tepki göstererek, "Kimse Türkiye'nin yöneticilerine hakaret edemez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Norveç’teki NATO tatbikatına ilişkin, “Sıradan bir özür dileriz ile geçiştirilecek bir konu değil. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir. Ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Biz siyasetçiyiz. İçeride oturur, tartışırız, A partisinin genel başkanıyla B partisinin genel başkanıyla düşüncelerimizi söyleriz ve tartışırız. Sonuçta biz bir aileyiz. 80 milyonluk bir aileyiz. Ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz ve şiddetle eleştiririz.

“BU SIRADAN BİR 'ÖZÜR DİLERİZ' OLAYI İLE GEÇİŞTİRİLECEK BİR KONU DEĞİL”

Şimdi bu yetkililerden Türkiye’ye yapılan bu hakaret nedeniyle yöneticileri tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir özür dileriz olayı ile geçiştirilecek bir konu değildir. O açıdan bu konudaki duyarlılığımızı hem Türkiye’deki bütün yurttaşlarımıza hem NATO’ya hem bütün dünyaya duyurmak isteriz.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Biz güçlü bir devletiz. İtibarı olan bir devletiz. Bizi demokrasiyi savunan bir devletiz. İnsan haklarını savunan bir devletiz. Türkiye’ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye’nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bunu herkesin bilmesini isterim.” 

İlgili Haberler