Kılıçdaroğlu'ndan PYD açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan PYD açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkolojisi Bölümü'nde lenfoma tedavisi gören 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu ABD'nin PYD açıklamasını değerlendirdi.

ABD'nin PYD konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  "Kim PKK'ya destek veriyorsa biz onu PKK'nın bir unsuru olarak görürüz. İster meşru, gayri meşru bir organ olsun. Benim merak ettiğim şu  'ey Amerika diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp size şunu sorsa 'Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin kırmızı halı serdin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Terör örgütü ise, senin onun tutuklaman, göz altına alman yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?' AKP'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız"  dedi.   

"Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor"

Kılıçdaroğlu, "Atatürk fotoğrafına gelince Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor. Hukukun üstünlüğüne inanan partiyiz. Neyin ne olduğunu merak ediyorsan gelir beni ziyaret edersin sana bütün ayrıntıları anlatırım. Onun konuşmaya hiç hakkı da yoktur yetkisi de yoktur" dedi.

"Şimdi Suriyelileri 'otobüslere bindirip göndereceğiz' diyorlar" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bizi suçluyorlardı. CHP Suriyelileri istemiyor diye. 'Suriye'de barışı huzuru sağladıktan sonra onları kendi ülkelerine göndereceğiz' dedik. Şimdi ne diyorlar; 'otobüslere bindirip göndereceğiz' diyorlar. Dün ne  diyorlardı bugün ne diyorlar. 180 derece insan döner mi? bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir algı olabilir mi? bu ülkeye acıyorum. Ülkenin iyi yönetilmediğini söylüyorum" diye konuştu.