İstanbul'daki bir gizli trafiği daha deşifre oldu! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Saray'ı kızdıracak hamle

İstanbul'daki bir gizli trafiği daha deşifre oldu! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Saray'ı kızdıracak hamle
DEVA Partili isimlerle görüşmesi ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal ılıçdaroğlu’nun 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay öncesinde Gelecek Partisi ve AKP’den isimlerle de bir araya geldiği öğrenildi.

DEVA Partili isimlerle gizli görüşmesiyle tartışma yaratan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi ve AKP’den isimlerle de bir araya geldiği iddia edildi.

Söz konusu görüşmenin AKP ve Gelecek Partisi talebiyle olduğu, görüşmede yerel seçimler ve ittifak olasılıklarının konuşulduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın haberine göre, görüşmelere katılan eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP önemli bir parti olduğu için DEVA Partili, Gelecek Partili, İYİ Partili ve AKP’li birçok isim bu markanın çevresinde saf almak istiyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında kurultayın ardından farklı partilerden CHP’ye yüz binin üzerinde kişinin akın edeceğini dile getiren Tekin, “Bütün tartışmalara rağmen Kılıçdaroğlu 6’lı masanın devam etmesi konusunda açık tavır koydu. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da çeşitli partilere mensup 100 bin kişi partimize katılacak. En çok da AKP’liler katılacak. CHP’nin kurumsal kimliğine talep var. AKP’liler de bu kimliğe geçmek istediklerini kendileri beyan etti. Türkiye’nin en güvenli limanı CHP’dir. Siyasi beklentisi olan baba ocağına gelecek. Herkesi baba ocağına davet ediyorum” diye konuştu.

“GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK”

İttifakın devam etmesi konusunda talepleri olduğunun altını çizen Tekin, “Görüşmeler devam edecek. Partinize, gelmek isteyenlere evinizi mi kapatacaksınız? Kimsenin kimseye bir tuzak kurduğu yok” dedi.

Gizli görüşme ve belediye başkanlığı verilecek iddialarına yanıt veren Tekin, şunları söyledi: “Bunlar çok çirkin, haysiyetsiz iftiralar. O kadar kişinin katıldığı bir görüşme gizli olmaz. Arkadaşlarımızın duygusal olarak partilerinden kopuşu uzun süre önce olmuş.”

kapak-144646.jpg

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü, bu isimlere CHP'de kadro teklif edildiği iddia edilmişti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, gizli görüşmeye tepki göstererek, şunları söylemişti:

"Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar