Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan tezkere açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Irak'taki referanduma değinen Kılıçdaroğlu, “Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik. Önümüzdeki sürece bakacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik.Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir.”

“Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz.”

“Hükümetin politikasını kim biliyor? Rakkaya gireceğiz, Münbiç’e gireceğiz dedi ne oldu? Bu iktidarın dış politikası yoktur. Söylemek kolay değil. Türkiye Ortadoğunun şamar oğlanı oldu. Bugün bu tablo yaşanıyorsa sorumlusu hükümettir. CHP olsa Suriye ile Irak ile ilişkilerimiz çok iyiydi.”

“Araplar bizim akrabamız. O bölgeyi kan gölüne kim çevirdi? Birilerinin talimatı ile iş yaptılar. Esad ile tatil yapıyorlardı. Vizeler kalkmıştı. O dönemde Güneydoğuya gidince bütün oteller doluydu. Hiçbir sorunumuz yoktu. Türkiyeyi daha demokratik görüyorlardı.”

“BUNLARIN DEVLETTEN HABERİ YOK”

“Dengeleri iyi okuyarak politika geliştirmek lazım. Rusyanın Suriyedeki rolünü bilmeleri gerekirdi. Şimdi yakında Esada yalvaracaklar ettik şunu yaptık artık barışalım diyecekler. Sayın Davutoğlu çantaya paraları doldurup Libyaya gitmişti. Ama petrolü Fransızlar almıştı. Dengeyi okumamak budur. Bunların devletten haberi yok. Böyle bir diplomasi olabilir mi?”

“Üç ayrı terör örgütünü bu milletin başına bela eden bu hükümettir. FETÖ, IŞİD kimin zamanında bu hale geldi. El Nusraya IŞİD’e kim destek verdi? Bunların Gaziantep’te tedavi edildiklerini bilmiyor muyuz? Bütün fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı.”

“AB TÜRKİYE’YE ÇİFTE STANDART UYGULUYOR”

“Her gelen yabancı heyete söyledim. AB Türkiyeye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, iki yüzlü. Bunu yüzlerine söyledim. Bunlara rağmen çok açık net Davuroğlu ve Yıldırıma çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. AB’de hangi standartlar varsa ülkemize getirelim.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARININ ORADA TUTULMASINDAN RAHATSIZIM”

“Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu. O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım.

“KİMSE SİZİNLE FOTOĞRAF ÇEKİLMEK İSTEMİYOR”

“Bu ülkenin kurucusu zorunlu olmadıkça savaş cinayettir diyor. Biz neredeyse her söylemimizde savaş ilan ediyoruz. Kimse sizinle fotoğraf vermek istemiyor. Bürokratlar bir araya gelinmesi için uğraşıyor. Kimse yan yana fotoğraf çektirmek istemiyor.”

“BÜTÜN CİHATÇILAR TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE’YE GİTTİLER”

“Amerikanın tavrını doğru bulmuyoruz. Siz terör örgütünü silahlandırırsanız bölgeyi felakete sürüklersiniz. Yıllardır söyleniyor. Hiç düşünmediler mi? Bizi buraya soktular. Çünkü irademiz yoktu. Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiler. TIR’larla silahları ben mi gönderdim? Geldiğimiz noktada kaybeden biziz. ”

“SİYASETE AHLAKI GETİRECEĞİZ”

“Dört yıl içinde Türkiyenin çözülmeyecek sorunu yok. Irak ile, Suriye ile, ABD ile, Avrupa ile ilişkilerimizi iyileştirebiliriz Her şey şeffaf olacak. Siyasete ahlakı getireceğiz. Kanunu çıkaracağız. ”

İlgili Haberler