Kılıçdaroğlu'ndan yerlilik ve millilik açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan yerlilik ve millilik açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İSTAÇ Kompost ve Geri Kazanım tesislerini gezdi. Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Yerli ve milli olmak ne demektir? Bu ülkenin kaynaklarını bu ülkenin insanı için kullanmak demektir" dedi.

DHA'da yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İSTAÇ Kompost ve Geri Kazanım tesislerini gezdi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'yi "yerli ve milli muhalefet olmadığı" yönünde eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine "Ben samimi söylüyorum, yerliyim arkadaşlar, milliyim arkadaşlar. Peki onları tanımlamak gerekirse nasıl tanımlamak gerekir? Onlar Katar yerlisi, ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yerlisi ve millisi bir vatandaşım. Onlar da Katar yerlileri, böyle ayıralım yani. Eğer ayırmak gerekiyorsa bir espri ile bunu sonlandıralım. Yerli ve milli olmak ne demektir? Bu ülkenin kaynaklarını bu ülkenin insanı için kullanmak demektir. Bu ülkenin kaynaklarını, bu ülkenin gelirini Londra'daki bir avuç tefeciye teslim eden kişiler, yerli ve milli olamazlar" dedi. 

chp-genel-baskani-kilicdaroglu-gazetecilerin-sorularini-yanitladi-4227-dhaphoto2.jpg

"YERLİ VE MİLLİ OLMAK ÜLKE ÇIKARLARI İÇİN MÜCADELE ETMEKTİR" 

Kılıçdaroğlu, "Kendi ülkesinde, kendi devletinde, kendi vatandaşından dolarla borç alanlar ve dolarla faiz ödeyenler, Türk lirasına itibar etmeyenler yerli ve milli olamazlar. Kendi parana, kendi ülkende, kendi vatandaşından dolarla borç alıyorsun, dolarla faiz ödüyorsun. Bir de diyorsun ki 'Ben yerliyim ve milliyim.' Bu doğru değil, bunları kabul etmiyorum. Yerli ve millilik kendi ülkesinin çıkarları için mücadele etmek demektir. Birisinden telefon geldiğinde bir hafta içinde papazı teslim ederseniz bu yerli ve milli mi oluyor Allah aşkına? Neresi bunun yerli ve milli?" ifadelerini kullandı. 

YENİ YIL MESAJI

Herkes için 2021 yılına huzur içinde girilmeyi dileyen Kılıçdaroğlu, "Herkes güzel bir akşam geçirsin çoluk diliyorum. Biliyorum yüz binlerce evde huzursuzluk var, çünkü yüzbinlerce evde işsiz var. Üniversite mezunu işsizler var. Mühendisler, mimarlar, jeologlar var. Hayatın her alanında çalışan üniversite bitirmiş işsizlerimiz var. Onlara da 2021 yılında umut vermek istiyorum. İlk iktidar değiştiğinde umuyorum en kısa sürede, herkesin işi olur, aşı olur, her evde huzur olur, her evde bereket olur, her evde tencere kaynar ve Türkiye Cumhuriyet Devleti'nde 21. yüzyılda hiçbir çocuk yatağa aç girmez." ifadelerini kullandı. 

chp-genel-baskani-kilicdaroglu-gazetecilerin-sorularini-yanitladi-4227-dhaphoto4.jpg

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanlığının İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki iddialarla ilgili müfettiş görevlendirmesinin sorulması üzerine de şöyle konuştu:

"Eğer İçişleri Bakanlığı, 'Ekrem Bey'in el attığı dosyalara ben de el atmak istiyorum dolayısıyla yolsuzlukları sadece sen değil ben de tespit etmek istiyorum.' diyorsa gelsinler zaten. Bizim çekineceğimiz, korkacağımız bir şey yok. Ekrem Bey bütün ihaleleri şeffaf yapıyor mu? Yapıyor. YouTube üzerinden yayımlıyor mu yayımlıyor. Bütün bunlar gerçek mi? Gerçek. Onlar da seyrediyorlar mı? Onlar da seyrediyorlar. Sadece Ekrem Bey mi? Hayır 11 büyükşehir ve diğer belediye başkanlarımız aynı yöntemle çalışıyorlar.

Her kuruşun hesabını millete veren bir belediye anlayışımız var. Belediye başkanlarımız böyle çalışıyorlar. Yatırıma ne zaman başladılar, nereye gidiyorlar, finans kaynakları nedir bütün bunların hepsini düşünerek yapıyorlar. Önemli olan şu; yaptığınız harcamaları, verdiğiniz emeği halka anlatıyorsanız ve halktan sürekli destek alıyorsanız bundan daha güzel bir şey olamaz. Belediye başkanlarımız böyle bir anlayışla çalışıyorlar. 11 büyükşehir belediye başkanımız da böyle çalışıyor. İl başkanlarımız, ilçe başkanlarımız böyle çalışıyor. Devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapamadığı 3 bin 100 liralık asgari ücreti de bizim belediye başkanlarımız uygulayacak. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan çok sayıda emekçi oturup kalksın 'Cumhuriyet Halk Partisi iyi ki büyükşehiri aldı.' diye dua etsinler. Çünkü burada da asgari ücret net 3 bin 100 lira olacak. Alın teri döken işçi için çalışıyoruz. ‘Açlık sınırında asgari ücret mi olur? Asgari ücretin, minimum, en düşük ücret. Bundan gelir vergisi alıyorsun. İnsan utanır.

Bunun nesinden vergi alacaksın sen? Zaten işçi aylığını alırken vergi kesiyorsun, harcamayı yaparken de vergi kesiyorsun. Otobüse binerken vergi ödüyor, elektrik, doğal gaz, arabası olsa benzin, dolmuşa binecek vergi, her şey için, çocuğuna oyuncak alacak yine vergi verecek. Yetmedi mi arkadaş ya? Öbür taraftan bakıyorsun beşli çeteye dünyanın milyarlarca liralık vergi avantajı var. O avantajı neden işçiye vermiyorsun? İşçi hangi koşullarda çalışıyor? Bazen eksi 20, 25 derecede çalışıyor. Emek harcıyor, aldığı parayı hakediyor, devlet de onun hakkını teslim etmeli. Eğer Cumhuriyet Halk Partili belediyeler 3 bin 100 lira net asgari ücret veriyorlarsa bundan utanması gerekenler devleti yönetenlerdir.”