Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Çağlayan açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Zafer Çağlayan açıklaması
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD'de hakkında tutuklama kararı verilen eski bakan Zafer Çağlayan için, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birinin başka bir ülkede yolsuzluk nedeniyle yargılanması utanç vericidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 94'üncü Kuruluş Yıldönümü'nde Parti Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında ABD'de Reza Zarrab davasına dahil edilen ve hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Bakan Zafer Çağlayan'a da değinen Kılıçdaroğlu, "utanç vericidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"UTANÇ VERİCİDİR"

"Amerika'daki Rıza Sarraf davası konuşuluyor. Ben şimdi size o bakanların isimlerini ve aldıkları rüşvet miktarını tekrar söyleyeceğim. Zafer Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldı. Kol saati ve piyano hariç. Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet aldı oğlunun kendi boyunda kasalar çıktı. Egemen Bağış 3 seferde 1 buçuk milyon dolar rüşvet aldı.

Kuran'la Allah'ın ayetleriyle dalga geçen kişiyi hala yanında taşıyor. Bu ülkedeki tüm Müslümanlar'a sesleniyorum. Allah'ın kelamıyla Bakara Makara diye dalga geçen adamı yanında tutana destek mi olacaksınız?

Zafer Çağlayan Amerika'ya gitse yargılanacakmış. Bize karşı pis kokular geliyor diyor. Biz Türkiye'de burnumuzu tutuyorduk ya defalarca söyledik 'yapmayın' dedik. Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış birinin başka bir ülkede yolsuzluk nedeniyle yargılanması utanç vericidir."

İlgili Haberler