Kılıçdaroğlu’nun gözyaşları

Kılıçdaroğlu’nun gözyaşları
Fox TV’de konuk olduğu bir programda zaman zaman duygulu anlar yaşayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına eleştirilerini sürdürdü.

Kılıçdaroğlu’nun gözyaşları

Davutoğlu’nu Tayyip Erdoğan’ı uyaracak güçte görmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sen muhatap alınacak konumda değilsin” dedi. “Birkaç seçim yenilgisi olduğu” hatırlatılarak istifayı düşünüp düşünmediği sorulan Kılıçdaroğlu, istifayı düşünmediğini, başarısız olması halinde gideceğini belirterek, “Her siyasal partinin hedefi iktidar olmaktır. Yeterli olan iktidar olmaktır” diye konuştu.

Başbakan kim?
Tayyip Erdoğan’ın Bank Asya konusundaki açıklamalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir mektup yazan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Davutoğlu dedi ki: ’Ben başbakanım beni muhatap alın.’Ben de onu aldım. Siz Başbakansınız. Yasaları uygulamakla yükümlüsünüz ama siz buna bir tepki vermiyorsunuz. Bir özel bankayla ilgili Cumhurbaşkanı bir sürü laf ediyor. Bu yasalara aykırı. BDDK’ya kimse talimat veremez. Cumhurbaşkanı diyor ki ’Bu özel banka batacak.’Buna benim tepki göstermemden çok Başbakan’ın tepki göstermesi lazım. Siz bu konuda gereğini yapın dedim ve bekledim. Anladım ki Davutoğlu gereğini yapamaz. Cumhurbaşkanı açık ve net ’Battı’dedi. O zaman sormak gerekiyor. Bu ülkenin Başbakanı kim? Hangi parlamenter ya da başkanlık sisteminde bir ülkenin cumhurbaşkanı kalkar bir özel bir banka için ’Batıyor’diye demeç verir? Davutoğlu, ’Beni muhatap alın.’dedi ama sen muhatap alınacak konumda değilsin. ’Demokrasiyle anılmak istiyorsanız Yargıtay’ın adli açılış yıldönümüne katılacaktınız. Ben isterim Davutoğlu gereğini yapsın. Cumhurbaşkanı konuştuğu zaman diplomatik bir dille uyarabilsin. Öyle bir yapı ve güç görmüyorum. Ben yine de söylüyorum bizim muhatabımız Başbakan.” 

Gözleri sulandı
Programda Kılıçdaroğlu’nun çocukluk ve gençlik fotoğraflarının yer aldığı bir klip gösterildi. Duygu dolu anlar yaşayan CHP Liderinin gözleri doldu. Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir çocukluk yaşadınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Yedi kişilik çocuğu olan bir aileden. Babam küçük bir memur. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Ablam okuma yazma bilmez annem gibi. Bazen düşünüyorum bir ayakkabı almaya kalksa 7 çocuğa ayakkabı nasıl alacak? Çevreme baktığımız zaman bütün arkadaşlarım üç aşağı beş yukarı öyleydi. İşin özü Atatürk’ün getirdiği cumhuriyet. Bir Anadolu köyünde doğuyorsunuz belli yerlere gelebiliyorsunuz. Ne kadar değerli olduğunu anlamak gerekiyor.”  Tayyip Erdoğan’ın, ’Biz 2 kere davet ederiz. Gelmezlerse bir daha davet etmeyiz.’şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Bayramında resmi törenlerine katılıyoruz ama özel davetlere katılmayacağız. Rıza Zarraf’ı davet etsin daha uygun olur. Kendisi, ailesinin çok yakından tanıdığı bir isim” dedi.