Kılınç: Ege'de Yunan fırsatçılığı söz konusu

Kılınç: Ege'de Yunan fırsatçılığı söz konusu
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Ege Denizi'nde yaşanan sorunlarda Yunanistan'ın tutumunun Türkiye'nin genel dış politika konjonktürü ile yakından ilişkili olduğunu belirtti.

Fatih Erboz / Yeniçağ

Ege Denizi'ndeki 18 Türk adası ve 1 kayalığımızın  Yunanistan tarafından işgal edilmesine tepkiler sürüyor. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Ege Denizi'nde yaşanan sorunlarda Yunanistan'ın tutumunun Türkiye'nin genel dış politika konjonktürü ile yakından ilişkili olduğunu belirtti. Tuncer Kılınç, Türkiye'nin içinden geçtiği dış politika konjonktüründen komşu ülke Yunanistan bir fırsat elde etmek istediğini belirtti.

 Kılınç, şunları söyledi: "Türkiye son dönemlerde dış ilişkiler açısından kötü tablo çiziyor. Almanya'yı karşısına almış, AB'yi tamamen unutmuş, hatta ABD'nin bazı tutumlarına karşı karşıya kalmış. Bunlarda Türkiye'ye haksız demek yanlış olur, böyle bir şey söylemiyorum. Çok haklı tarafları var. Bu noktada uygulanan diplomaside hatalar var. Bir ülke elbette ki kendi ulusal çıkarlarını ve menfaatlerini diğer ulusların sizin ülkenize vermiş olduğu yanlış ya da bilinçli zararlar konusunda elbette sessiz kalmayacaksınız. Konuşacaksınız, bunun dozajı ve üslubu bizi yanlış yollara sevk ediyor. Karşımıza bir takım güçleri almak, ulusal çıkarlarımız açısından sıkıntılara düşebiliyoruz, hatta ekonomimize sıkıntılar verecek tutum içindeyiz. Dolayısıyla bundan menfaatleri olanlar yararlanmak isteyecek. Burada da Yunanistan böyle bir ortamda Ege'de her zaman bir şeyler çıkarır."

Ege Denizi'nde Türkiye'ye yakın adaların silahlandırılamayacağını belirten Kılınç, "Bizim zamanımızda böyle çok olmuyordu. Kardak krizi yaşanmıştı ki bunu herkes çok iyi biliyor. O kriz sırasında başarılı ve sert bir tutum vardı ki, Türkiye haklıdır. Karşı tarafa fırsat verilmedi. Uzun zamandır medyada bir takım işgallerin sessiz, sedasız yürüdüğünü, işgallerin gerçekleştirildiği dile getiriliyor. Uluslararası ilişkilerde bir takım sıkıntılarınız varsa bölgenizde çıkarı olanlar oldubittiye getiriyor işleri böyle" diye konuştu.  

 

İlgili Haberler