Kilis'teki roketler hangi kastın eseri?

Yılbaşından bugüne kadar IŞİD tarafından Kilis'e atılan 49 "Katyuşa" roketatar mermisi yüzünden 17 kişi öldü, 58 kişi yaralandı. Araçtan da atılabilen Katyuşa mermilerinin menzili 40 kilometre.

Kilis'te bir grup esnaf, Suriye'den kente atılan roket mermilerine tepki amacıyla bir günlüğüne kepenk kapattı.

Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Nur Korkmaz, "Hükümetten can ve mal güvenliğimizi sağlamalarını istiyoruz. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu" dedi.

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kilis'in güneyindeki IŞİD hedeflerini bombaladı.

***

Konuyla ilgili olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor. Bakanlar Kurulu bu tabloya sadece seyirci kalıyor" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise "Angajman kuralları gereği karşılık verdik" sözlerinin Kilisliler için hiçbir şey ifade etmediğini belirterek "Bir an önce Kilis'in güvenliği için önlem alınması ve afet durumu ilan edilmesi gerekiyor" dedi.

"AK Parti'nin akıl sınırlarını aşan ve cahilce Suriye politikasının Türkiye'ye verdiği zarar artarak devam ediyor" diyen Özdağ, PKK gibi tam zamanlı terör örgütüne karşı yarı zamanlı terörle mücadele anlayışı ve vatanseverlikle sonuç almanın mümkün olmadığını belirtti.

Özdağ, Suriye'nin toprak bütünlüğünü de güvence altına alan kapsamlı bir terörle mücadele anlayışına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Özdağ, saldırılara 15 dakika içinde cevap verilse de kamyonetlerin üzerine yerleştirilen Katyuşa roketatarlarının hemen yer değiştirmesinden dolayı sonuç alınamadığını söyledi.

***

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Özdağ ile birlikte basın toplantısına katılan Kilisli gazeteci Ahmet Nalçacıoğlu da füzelerin Kilis merkezi hedef alınarak atıldığını belirterek, etnik çatışmalar çıkmasının amaçlandığını kaydetti.

"Bu Hükümetin, bu konuyu çözebilecek hiçbir iradesi yoktur. Başından beri yaptıkları yanlış değerlendirmelerle, Türkiye'yi çatışmanın eşiğine getirmişlerdir. Olan, masum Kilisli yurttaşlarımıza oluyor. Roketler geliyor, ülkemizi vuruyor, Türkiye bunu sadece seyrediyor. Bakanlar Kurulu bu tabloya sadece seyirci kalıyor. Bunun hiçbir karşılığını veremeyecek durumdayız.  

Başbakan, IŞİD tehlikesi ilk ortaya çıktığı anda, bizim uyarılarımızı gözardı ederek, IŞİD'lilerin öfkeli gençler olduğunu ifade etmişti. Esas hata, oradan başlıyordu. O öfkeli gençlerden oluşturulan örgüt, Türkiye'yi birinci derecede tehdit eden bir güç olarak karşımızda duruyor. IŞİD belasını çok anlatmaya çalıştık ama bu Hükümet IŞİD'i işitmedi."

***

Bütün bu olumsuz tablo, AKP iktidarının, Esad'ı düşürmek için asker toplaması, topladığı askerleri eğittikten sonra "lojistik destek"le birlikte Suriye ordusunun üzerine sürmesinden kaynaklanıyor. Biz de başından beri uyarıyoruz ama "akıl sınırlarını aşan cahillik" devam ediyor. Aslında bu kadar cehalet için özel eğitim görmek gerekir! Bu akılsız politikayı "hata" olarak kabul etmek de mümkün değil. Ortada kasten işlenmiş suçlar var.. 

IŞİD mevzilerinin Türk uçakları tarafından vurulamamasının sebebi, Hatay hava sahasını 17 saniye ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi, Rusların da buna karşı, Suriye hava sahasını ihlal edecek ilk Türk uçağını düşürmek için bölgeye S-300 füzelerini konuşlandırmasıdır.

Yani Türkiye saldırı altında ama saldırana karşı koyamıyor. Bu da kendi hatasından kaynaklanıyor!

Böyle bir olay başka bir ülkede olsa, hükümet beş dakika bile ayakta duramaz ama bizimkilerin umurunda bile değil!

Üstelik bunlar daha iyi günlerimiz...

Yazarın Diğer Yazıları