Kimdir bu Vamık Volkan!

Türkiye’nin tepesinde mebzul miktarda kerameti kendinde menkul “önemli şahsiyet” dolaşıyor..
Hikmetlerine sual etmek de bize!!.
Yoğun gündemde sormayı geciktirdiğimiz bir Vamık Volkan beyefendi var ki sırrını anlayalım diye karalar bağlayıp duruyoruz!.. Bir kaynak, bu değerli şahsiyeti şöyle tanımlıyor:
Prof. Volkan nereye bulaşmışsa orası parçalanmıştı...
“Körü Körüne İnanç” ve “Kimlik Adına Adam Öldürmek” isimli kitaplarında açıkça CIA adına görev yaptığını beyan eden Vamık Volkan, ABD’nin hedef ülkelerinde önemli işler yapmıştır. Filistin-İsrail çatışmasında Filistin’de, Yugoslavya parçalanmadan önce Yugoslavya’da, Kuveyt’te, Bosna Hersek’te, Arnavutluk’ta, Kafkaslar’da, Ukrayna’da, Gürcistan’da ve Kıbrıs’ta görev yapan Prof. Dr. Vamık Volkan, Kürt Açılımı’nın Amerikalı mimarlarından David L. Philips ile birlikte “Türk-Ermeni Uzlaşma Komisyonu” nda da görev almıştır. “ Vamık Volkan, dördüncü kez görüştüğü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 71 önerinin yer aldığı bir rapor raporu teslim etmişti.
Vamık Volkan hakkında ne bilgiler var diye biraz eşindik!..Yeni Çözüm Dergisi şöyle yazmış...
“Prof. Dr. Vamık Volkan, son olarak 11 Aralık 2010 tarihinde, İstanbul Sheraton Otel’de ülkesel çekirdek ekip ile Hakkâri, Mersin ve Malatya’dan gelen yerel çekirdek ekiplerin katılımıyla, “Türkiye’nin Büyük Çatısı: Demokratikleşmeye Doğru Türkiye’nin Ağacı” başlıklı bir çalıştay düzenlemişti.”
...Vamık Volkan’ın moderatörlüğünde yapılan çalıştaya katılan ve Cumhurbaşkanı Gül için hazırlanacak rapora katkı sunan isimlerden bazıları, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler başta olmak üzere şunlardı: Tarık Çelenk, Murat Sofuoğlu, Avrupa Türk İslam Birliği Kurucu Başkanı ve eski ülkücü Musa Serdar Çelebi, Murat Belge,Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Muhsin Kızılkaya, Yavuz Arslan Argun, Turan Sarıtemur, Eski Özel Harp Dairesi Subayı Mete Yarar, Ümit Fırat, Altan Tan, Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Dr. Cezmi Bayram, Deniz Ülke Arıboğan, Bekir Berkay Türkay, İdris Ağacanoğlu, Halit Yalçın, Tahirhan Taş, Zeynep Besi, Mehmet Alaca, M. Duran Özkan, Metin Aktaş, Yasmina Lokmanoğlu, Yaşar Erdem ve Erdoğan Günal ..
Prof. Vamık Volkan ve ekibinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Reçeteler” diye sunduğu 71 önerinin belli başlıları ise şöyleydi:
-  Türklük kavramı yerine Türkiyeli kavramı kullanılmalıdır.
-  Özerlik sistemi de artık tartışılmalıdır.
-  Ekopolitik Misak-ı Milli sınırları ile ilgili çalışma yaptığına göre bu tür toplantıları Erbil’de, Musul’da, Süleymaniye’de gerçekleştirmek için çaba harcamalıdır.
-  Devlet temel hak ve özgürlükler kapsamında imzaladığı uluslararası anlaşmalara uymalıdır.
-  Ana dilde eğitim yapılması için demokratik sınırlar içinde düzenlemeler yapılmalıdır.
-  Yerel yönetimlere, sosyal problemlere çözüm bulacak yetkiler aktarılmalıdır.
-  Silahsızlanma konusunda devlet son derece önemli adımlar atarak PKK’yı dağdan indirme çalışmalarında realiteye uygun çözümler oluşturmalıdır.
-  Hükümet, Kürt halkının siyasî partilerini, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerini muhatap alarak açılım konusunda cesaretli davranmalıdır.
-  Anayasanın özellikle ilk üç maddesinin değişmesi lazımdır.
“Barış ve çatışmasızlık sürecinin devam edebilmesi için hâlâ sürdürülen sınır ötesi operasyon ve bombalamalar durdurulmalıdır...” 
 “Bendeniz bilhassa bu muhterem şahsiyete ekuri olan milliyetçi muhafazakâr kardeşleri ve değerl Gül bey’i canı yürekten kutluyorum..

Yazarın Diğer Yazıları